Nova etapa

Jordi Parellada és reelegit com a president d’Òmnium Alt Penedès

L’assemblea renova la meitat de la junta amb la presència d’una setantena de membres al local de Cal Noi Noi

Redacció Vilafranca del Penedès 19-12-2019 12:34 Lectures 1153
Jordi Parellada és reelegit com a president d’Òmnium Alt Penedès. Òmnium Alt Penedès

Jordi Parellada és reelegit com a president d’Òmnium Alt Penedès. Òmnium Alt Penedès

El passat dijous 12 de desembre, Òmnium Alt Penedès va celebrar la seva assemblea territorial i va escollir Jordi Parellada com a president a l’Alt Penedès amb el vot favorable de tots els socis i sòcies presents. Amb una participació propera a la setantena d’associats, es va fer un balanç de les activitats i projectes realitzats durant l’any 2019 i es va aprovar el pla de treball i el pressupost per al 2020.

Parellada va comentar que aquesta junta continuaria treballant en tots els projectes i activitats de suport a la llengua, a la cultura i al país, i que havien escollit com a fil conductor del proper any la Mediterrània, i mirar de tractar-hi aspectes històrics, culturals, de llengua, artístics, socials i solidaris.

35.000€ de pressupost

L'assemblea va aprovar un pressupost per al 2020 que s’acosta als 35.000 euros.

L’entitat a l’Alt Penedès ha superat les 3.700 persones associades i el reelegit president va manifestar que “augmentar pràcticament quatre vegades el nombre de socis en gairebé cinc anys no deixa de ser un reflex de la situació que vivim com a país, amb mancances de drets i llibertats, i això no fa més que refermar-nos a continuar treballant des de la cultura per l’alliberament dels presos polítics i exiliats i lluitar per la independència mentre no siguem un país lliure”.

Es va votar la renovació de la meitat dels càrrecs territorials.

La composició de la nova junta

La presidència ha estat ratificada a Jordi Parellada, la tresoreria a Pere Nin, i les vocalies 1, 3, 5, 7 i 9 corresponen respectivament a Maribel Vila, Cori Vilella, Núria Carreras, Teresa Domènech i Glòria Batllevell.

Per altra banda, la resta de la junta està formada per: Toni Vidal (vicepresidència), Maria Dolors Olivé (secretaria) i les vocalies 2, 4, 6, 8 i 10 són respectivament per a Joan Cercó, Sílvia Gisbert, Dolors Albanilla, Maria Antònia Bertran i Georgina Rafecas.

Carta de Jordi Cuixart als socis i sòcies

Va tancar l’acte, Roser Sebastià, membre de la junta nacional d’Òmnium, que va exposar els eixos en els quals l’entitat es vol centrar i que són la cultura com a eina de transformació social, les lluites compartides per un futur millor, els drets civils, nacionals i polítics,  l’autodeterminació, la lluita antirepressiva, la internacionalització, l’ús social de la llengua catalana i la incidència i l’enfortiment de l’entitat.

A l’inici de l’assemblea, Sebastià va llegir una carta que Jordi Cuixart, des de la presó de Lledoners, va adreçar a les persones associades de l’Alt Penedès, en la qual les encoratjava a continuar fermes, actives i determinades en la construcció d’un país socialment just, lliure i compromès.

Òmnium, actualment, amb gairebé 180.000 membres és l’organització sense ànim de lucre més gran d’Europa.

Acabat l’acte, els assistents van gaudir d’una emotiva interpretació de cançons tradicionals catalanes i nadales a càrrec de la Coral del CEP. Un sopar fred va permetre intercanviar opinions i propostes d’actualitat entre tots els assistents.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No