Nadal 2019

Una quarantena de tions, a la 5a trobada del Vendrell

Durant tota la tarda del dissabte, molts van ser els curiosos que es van apropar fins a la plaça Nova per observar les diverses característiques dels tions assistents, cadascú amb una mida i una fesomia diferent

Redacció El Vendrell 23-12-2019 17:12 Lectures 5165
Una quarantena de tions, a la 5a trobada del Vendrell. EIX

Una quarantena de tions, a la 5a trobada del Vendrell. EIX

Un any més s’ha celebrat la Trobada de Tions del Vendrell, un dels personatges més emblemàtics i entranyables d’aquestes dates. Concretament, 36 tions han acudit a aquesta cita que des de fa 5 anys promou l’Associació Àliga del Vendrell. Durant tota la tarda del dissabte, molts van ser els curiosos que es van apropar fins a la plaça Nova per observar les diverses característiques dels tions assistents, cadascú amb una mida i una fesomia diferent. A més, en finalitzar la Trobada, es va entregar el premi del “Tió de l’any” al Tió de la Lara-Noel, del Vendrell, amb 163 vots (un 12% del total de les votacions) emesos per totes les persones que van participar de l’enquesta digital que es podia trobar a la carpa de l’Associació Àliga del Vendrell. El premi va constar d’una barretina amb la inscripció “V Trobada de Tions” en color daurat, una bossa de llaminadures del tió, una capsa en forma de tió amb dolços, i un tió de xocolata. Tots ells, elements molt tradicionals dels tions, a més de l’orgull que significa el fet de portar aquest títol durant tot un any. La resta de participants es van emportar el tradicional record de la Trobada: una barretina.

Paral·lelament, la coral El Petit Estel i Les 3 Claus Musicals, dos clàssics de la Trobada, van amenitzar la tarda amb el repertori de nadales propi de cada grup. I un cop més es va celebrar el Mercat Solidari de Nadal en el qual van prendre part La Ballaruga, la Creu Roja i la Delegació de la Lliga contra el Càncer del Vendrell. La primera entitat, mitjançant la venda de xocolata calenta i pa de pessic i tallers de galetes en forma de tió, a més de l’activitat de fer cagar el seu tió, va recaptar 446 € que seran destinats íntegrament a La Marató de TV3. La segona, la Creu Roja, va aconseguir 25 € destinats a projectes socials de l’entitat  amb la venda de productes manuals. I la Delegació de la Lliga contra el Càncer del Vendrell, 100 €, també destinats a projectes de la mateixa entitat. El vessant més solidari de la Trobada ha comptat amb uns resultats molt satisfactoris segons els responsables de les entitats participants.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres