Reis 2020

L'Ajuntament d'Igualada diu que no intervindrà perquè la cavalcada tingui un rei negre "de veritat"

El consistori defensa la singularitat de la seva festa. Igualada és la única capital de comarca del Penedès que aposta per un Baltasar amb la cara pintada

ACN/ Gemma Aleman Igualada 08-01-2020 16:49 Lectures 2438
Cavalcada de Reis a Igualada. Ajuntament d'Igualada

Cavalcada de Reis a Igualada. Ajuntament d'Igualada

L'Ajuntament d'Igualada ha volgut treure ferro a la polèmica que la ciutat hagi estat l'única entre les capitals de la demarcació de Barcelona on no s'ha apostat per un rei Baltasar "de veritat" en la cavalcada de Reis. L'alcalde, Marc Castells, ha destacat la tasca que realitza l'entitat organitzadora, la Comissió de Reis, i ha assegurat que, en cap cas, el consistori pensa "intervenir". Així, malgrat la polèmica, ha defensat "una festa que tampoc s'assembla a altres que es fan a Catalunya" i ha subratllat la important tasca de "caracterització" que s'hi realitza que també la fa "singular".

Ja fa anys que Igualada i Alcoi treballen conjuntament per aconseguir que els seus reis siguin reconeguts Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. En aquest sentit, ha volgut subratllar Castells, no creu que el cas del rei Baltasar pugui afectar en res. "Aquí no hi ha discriminació de cap tipus", ha insistit, tot volent deixar clar que malgrat que fos l'única ciutat catalana que no apostés per un rei negre de veritat "no intervindríem" i "potser això encara ens faria més especials".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament