Capitalitat de la Cultura Catalana

El Vendrell inaugura el dia 25 la seva capitalitat cultural amb un gran espectacle a la plaça Francesc Macià

Serà l'estrena de l'himne “Vendrell 2020”, de Carlota Baldrís i Gemma Ventura, que interpetran el grup vendrellenc Lax'n'busto acompanyat de totes les corals de la vila

El Vendrell inaugura el dia 25 la seva capitalitat cultural amb un gran espectacle a la plaça Francesc Macià. Ramon Filella

El Vendrell inaugura el dia 25 la seva capitalitat cultural amb un gran espectacle a la plaça Francesc Macià. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper dissabte 25, El Vendrell donarà el tret de sortida formal al programa de la capitalitat cultural 2020. Per això s'ha organitzat un gran espectacle d'inauguració en el que es combinaran la música, l'audiovisual i la pirotècnia a la plaça Francesc Macià i que estarà obert a tota la ciutadania que hi vulgui participar. Començarà a dos quarts de vuit del vespre amb els parlaments oficials i, després, es donarà pas al programa festiu.

L'espectacle començarà amb l'estrena de l'himne “Vendrell 2020” que han composat Carlota Baldrís i Gemma Ventura. El grup vendrellenc “Lax'n'busto”, acompanyat per totes les corals de la vila, s'encarregarà de la seva interpretació. Està previst que al voltant de 135 persones s'apleguin a l'escenari per cantar l'himne que s'ha estat elaborant durant els darrers mesos.

Posteriorment, es podran veure un videoclip sobre la mateixa capitalitat cultural i un audiovisual en forma de “maping” a la façana de l'església de Sant Salvador. L'espectacle d'inauguració es tancarà amb pirotècnia des del campanar. La regidora de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, Sílvia Vaquero, ha explicat que “hem volgut organitzar un acte al carrer i obert perquè el nostre objectiu és que la celebració de la capitalitat cultural arribi a tothom i a tot arreu”.

Per la seva banda, Pemi Fortuny, de Lax'n'busto”, s'ha mostrat molt satisfet de poder prendre part en la inuguració. Sobre això ha indicat que “sempre estem oberts a col.laborar en el que faci falta per posar en valor El Vendrell i un espectacle com el que està previst per al dia 25 és una molt bona manera de fer-ho”.

Quatre eixos bàsics

Més enllà de la inauguració del dia 25, la resta del programa de la capitalitat cultural, que s'allargarà tot l'any, no està tancat amb la idea que les entitats i associacions del municipi hi puguin fer tota mena d'aportacions. Sí que el nucli de la festa se centrarà en quatre eixos bàsics que es desenvoluparan per trismestre. Aquests quatre temes a partir dels quals bascularà el programa són la gastronomia, l'art, les lletres i el patrimoni.

Silvia Vaquero ha recordat que “El Vendrell és una ciutat amb un patrimoni cultural molt gran i volem que la celebreació de la capitalitat 2020 sigui una oportunitat per a que tota la ciutadania s'impliqui d'una manera o d'una altra. Per això la portarem a tots els equipaments culturals, però també a tots els carrers del municipi ja siguin del Centre, dels barris o de les urbanitzacions”.

A més de donar a conèixer el programa de la inauguració, avui també s'ha fet públic el lema de la celebració que serà “Som capital”. En els propers mesos, aquest lema serà una constant en tots els espais públics del Vendrell. Aiximateix, al web municipal s'ha posat en marxa un apartat específic sobre la capitalitat cultural per a tenir informació sobre la programació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local