Capital de la Cultura Catalana

Som Capital

Silvia Vaquero Martín. Eix

Silvia Vaquero Martín. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest any podem ser allò que sempre hem somiat, una vila unida entorn la cultura. Una cultura diversa, rica, dinàmica, viva i plural, per això som capital.

És una oportunitat per reviure l’esperit d’il·lustres vendrellencs i aconseguir que les seves obres, creacions i pensaments arribin a tothom: Pau Casals, Àngel Guimerà, Apel·les Fenosa o  Andreu Nin; una oportunitat per ser capaços de donar veu a la gent anònima, que omple les places i els carrers de la nostra vila, que viu el dia a dia del nostre municipi.

Som Capital de la Cultura Catalana perquè el Vendrell som passat, present i futur. El passat perviu en el patrimoni; el present es manifesta en les entitats, les associacions, els historiadors i les historiadores, en els músics, els artistes, en definitiva, en tots aquells i aquelles que s’expressen a través de llenguatges universals. I som futur perquè volem que les generacions que vindran i les que estan creixent entenguin la cultura com un tot que és capaç de transformar una societat a millor.

Desitgem que aquest any l’entorn urbà sigui l’escenari principal, perquè el carrer és el testimoni dels esdeveniments. El so de les gralles, dels timbals, de les bandes, dels bastons, dels picarols, les castanyoles, els colors dels vestits i les cintes, el so de la música i la intensitat del foc han d’arribar a tots els racons de la vila i dels nostres cors. Perquè hem d’aconseguir emocionar-nos i emocionar també a aquells que encara no ens coneixen, perquè només a través de la il·lusió farem del Vendrell, un Vendrell millor.

Som capital, felicitem-nos.

Silvia Vaquero Martín
Regidora de Cultura

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local