Emprenedoria

La Camerata Penedès és la nova orquestra de cambra resident a l’Auditori Municipal de Vilafranca

La formació musical vol establir una temporada estable de concerts i mantenir un compromís social i pedagògic amb el territori

La Camerata Penedès és la nova orquestra de cambra resident a l’Auditori Municipal de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

La Camerata Penedès és la nova orquestra de cambra resident a l’Auditori Municipal de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest matí s’ha presentat a l’Auditori municipal de Vilafranca la Camerata Penedès, la nova orquestra resident de l’equipament. L’acte de presentació  ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, del regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i de dos membres de l’orquestra, Marina Arrufat i Felipe Contreras. Aquesta residència implica establir l’Auditori Municipal com espai d’assaig i d’estrena dels concerts de la Camerata.

Justament, la residència de la Camerata Penedès a l’Auditori de Vilafranca s’estrena aquest diumenge 9 de febrer, amb el concert El Magnificat de Bach, l’himne cristià més conegut de la història. En aquesta ocasió la Camerata estarà acompanyada de la coral Polifònica de Vilafranca.

L’Ajuntament de Vilafranca ofereix una programació estable de música, teatre i dansa, i la música clàssica forma part d’aquesta programació. Amb el projecte de residència de la nova orquestra es consolida aquesta oferta cultural, en què es preveu la producció de quatre grans concerts per temporada i d’altres de petit format.

El regidor de Cultura ha destacat el talent musical i la professionalitat dels músics, “que han creat el projecte a través de l’emprenedoria i amb ganes d’apropar la música clàssica a la gent de Vilafranca. Ser l’orquestra resident vol dir preparar i assajar produccions musicals i estrenar-les a casa nostra; i sobretot fomentar les col·laboracions i sinèrgies amb les escoles de música i entitats culturals”.

Els membres de la Camerata, Marina Arrufat i Felipe Contreras, han explicat que la voluntat de la formació és “establir una temporada estable de concerts i mantenir un compromís social i pedagògic amb el territori”. Els músics integrants de la Camerata Penedès són Ernest Martínez, Clàudia Farrés, Javier González, Marina Arrufat, Ruben Méndez, Eura Fortuny, Irma Bau, Felipe Contreras i Roberto Ordax. Són nou músics fixos que, en ocasions, comptaran amb col·laboradors i convidats. Depenent de les necessitats del programa que es dugui a terme, es convidaran intèrprets internacionals, intèrprets locals, hi haurà col·laboracions amb escoles de música i amb corals. Diumenge seran 22 músics a l’escenari i comptaran amb la Polifònica de Vilafranca i un director.

L’alcalde ha refermat l’aposta de l’Ajuntament per la cultura i per la programació estable de música, dansa i teatre. “Esperem que la Camerata Penedès sigui un referent de qualitat al territori i que interactuï amb l’escola municipal de música, que ara acull més de 600 alumnes, i amb les altres escoles i entitats musicals del Penedès, en definitiva, amb el teixit musical del Penedès”, ha reblat Pere Regull.

La presentació ha finalitzat amb un petit tast musical d’una de les obres que s’interpretaran diumenge a l’Auditori.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local