Poesia

El Dia Mundial de la Poesia se celebra a Vilanova a través de les xarxes socials

Les biblioteques de la ciutat continuen la seva activitat per arribar a totes les llars

Redacció Vilanova i la Geltrú 20-03-2020 18:30 Lectures 2559
El Dia Mundial de la Poesia se celebra a Vilanova a través de les xarxes socials. Ajuntament de Vilanova

El Dia Mundial de la Poesia se celebra a Vilanova a través de les xarxes socials. Ajuntament de Vilanova

“Les biblioteques municipals estan tancades, però les seves xarxes socials estan molt actives i a la vostra disposició. Consulteu-les, perquè hi anirem penjant recursos perquè pugueu seguir consumint cultura des de casa”. Aquest és el missatge de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Adelaida Moya, per convidar a seguir de prop l'activitat d'aquests equipaments municipals durant els dies de confinament.

Així, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú acaba de posar en marxa un nou bloc, Llibres i més, un espai que substitueix els dos que tenien fins ara individualment les biblioteques Joan Oliva i Armand Cardona Torrandell. Es destina a la prescripció documental, recomanació de documents sobre literatura, còmic, poesia, pel·lícules o música. Mentre duri el confinament, aquest nou bloc donarà preferència a tots els continguts disponibles en línia, fonamentalment via EBiblio, però també amb altres plataformes com InEdit-TV o Filmin.

Igualment, aquests dies les xarxes socials de les biblioteques segueixen ben actives: tant a Facebook com a Twitter es dóna informació de diferents recursos en línia relacionats amb la lectura, el cinema o la música.

Dia Mundial de la Poesia i Sant Jordi

La regidora Adelaida Moya recorda que “amb l'arribada de la primavera hi ha moltes celebracions relacionades amb la literatura i amb la cultura”. Per això, malgrat que aquest any “amb tota probabilitat no podrem celebrar Sant Jordi”, les biblioteques no volen deixar passar aquestes celebracions, i ha reformulat les propostes inicials.

A partir de demà dissabte 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, l'activitat que havien previst les biblioteques es reorientarà en format digital. Els autors Maria de la Paz Talegón Herrero, Antoni Munné-Jordà, Ana Maria Pérez Romero, Hèctor Galvany i Nuri Illa Segarra enregistraran el seu poema en un àudio que es compartirà a les xarxes.

En el cas de Sant Jordi, s'està treballant perquè els autors locals puguin promocionar les seves novetats publicades en els darrers dotze mesos, també a través de vídeos a les xarxes de les biblioteques. Una iniciativa que s'allargarà durant tot el mes, començant l'1 d'abril.

Per a tothom qui vulgui consumir cultura des de casa, aquest són els enllaços de les bibloteques:

- Web: https://biblioteques.vilanova.cat/

- Bloc: http://blogbiblioteques.vilanova.cat/

- Facebook: https://www.facebook.com/bibliotequesvilanovageltru

- Twitter: https://twitter.com/bibliotequesvng

- Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCFb2jNnd3i2NzywO2lXecfw

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No