Festival de música

El Vida Festival destinarà 24.000 euros a la lluita contra el coronavirus

Aquests diners va ser recaptats durant l'edició de 2019 a través de l'acció “Cada Got Suma” i s'havien de destinar inicialment a treballs per a la preservació i millora de l'entorn de la Masia d’en Cabanyes

Redacció Vilanova i la Geltrú 27-03-2020 9:49 Lectures 2705
Públic fent-se fotos al festival Vida, el 4 de juliol del 2019. ACN

Públic fent-se fotos al festival Vida, el 4 de juliol del 2019. ACN

L'organització del Vida Festival ha anunciat que destinarà 24.000 euros a la lluita contra el coronavirus Covid-19 que es repartiran de manera equitativa en donacions al Consorci Sanitari del Garraf, la inicaitiva científic Jo em Corono i la Creu Roja: "Tots els esforços que es puguin fer són pocs i ens sentim molt animats a fer tot el que sigui a les nostres mans per a ajudar-nos a sortir d'aquesta situació al més aviat possible. També volem enviar la nostra admiració i suport al col·lectiu de sanitaris i tots els voluntaris que treballeu de manera heroica per a combatre aquesta malaltia", ha explicat des del festival.

Segons ha informat el festival vilanoví, aquests diners va ser recaptats a la passada edició 2019 a través de l'acció “Cada Got Suma” i s'anaven a destinar a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per a invertir en treballs per a la preservació i millora de l'entorn de la Masia d’en Cabanyes. Donat l'estat de confinament, aquestes labors que havien de començar aquest mes de març s'han vist ajornades a l'any que ve.

Donació de 8.000 euros al Consorci Sanitari

Amb aquesta acció a nivell local s'ha finançat la compra d'un respirador valorat en 7.000 euros que ja està a la disposició dels hospitals comarcals. El Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i Garraf ha valorat molt positivament aquesta adquisició ja que augmenta la capacitat d'atenció als afectats greus per la malaltia i serà un equipament que, a més, podrà ser utilitzat en el futur. La resta de la donació es destinarà a material de primera necessitat per a afrontar la situació actual.

Donació de 8.000 euros a un projecte científic

#YoMeCorono és un projecte científic que està treballant en nous fàrmacs per a tractar als afectats pel Covid-19, així com en assajos per a desenvolupar una vacuna efectiva contra aquest. Des de #YoMeCorono han començat un assaig clínic pioner, el primer aprovat per l'Agència Espanyola del Medicament, amb l'objectiu de definir quins fàrmacs serviran per a tractar de manera immediata als infectats i prevenir el contagi en els seus contactes. A través d'un altre projecte, també treballen en una vacuna contra el virus.

Des de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona), la Fundació Lluita contra la Sida i l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa es treballa de manera incansable per a lluitar contra la pandèmia a curt i llarg termini. D'una banda, el Dr. Bonaventura Clotet i el Dr. Oriol Mitjà lideren un assaig clínic que pretén frenar la transmissió del virus. D'altra banda, els doctors Bonaventura Clotet, Roger Paredes, Julià Blanco, Jorge Carrillo i Núria Esquerre treballen en un projecte conjunt amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC), el IRTA-*CReSA i Grifols, que té com a objectiu desenvolupar fàrmacs, anticossos i una vacuna contra el nou coronavirus i altres futures amenaces similars.

Donació de 8.000 euros a Creu Roja

Creu Roja contribueix de manera decidida als esforços per a reduir l'impacte social de la pandèmia COVID-19 en l'àmbit nacional amb accions dirigides a la població en general i accions específiques dirigides a col·lectius en situació d'especial vulnerabilitat, com poden ser persones en situació d'aïllament, confinament o circumstàncies excepcionals de confinament.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No