Periodisme

El Sindicat de Periodistes de Catalunya demana al govern espanyol que tots els 'freelance' puguin accedir a ajudes

Reclama a l'Estat impulsar una Llei de Drets Laborals del Periodisme un cop se superi la crisi sanitària

ACN Barcelona 01-04-2020 15:15 Lectures 1340

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha alçat aquest dimecres la veu en defensa dels 'freelances', un col·lectiu que considera el "més castigat" de la professió. Els periodistes que cobren per cada peça han vist com els encàrrecs dels mitjans descendeixen en picat i en alguns casos no poden fer front a les quotes d'autònoms amb regularitat. Per això, demanen mesures a l'Estat perquè qui no pugui donar-se d'alta a la Seguretat Social pugui també accedir a les ajudes decretades per autònoms i ocupació. Un cop s'acabi la pandèmia, però, demanen que es posi en marxa una Llei de Drets Laborals del Periodisme, que doni cobertura social al col·lectiu de periodistes a la peça.

El sindicat denuncia que les mesures preses per la Generalitat i el govern espanyol per als autònoms són "insuficients" perquè hi ha periodistes a la peça que "no podran accedir a les ajudes".

Quan el confinament s'hagi acabat, continuaran exigint que els 'freelance' espanyols es posin al mateix nivell que els seus col·legues europeus donant-los cobertura social en proporció a la feina que fan. Per aconseguir-ho, demanen una Llei de Drets Laborals del Periodisme que posi fi a la situació "tercermundista" que pateix el col·lectiu.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres