Cultura a casa

Vilafranca presenta “En[Relats] a casa”, un Concurs de Foto-Relats en temps de confinament

Ricard Rafecas: 'busquem fomentar la lectura, l’enriquiment cultural i l’entreteniment tot estimulant la creativitat'

Redacció Vilafranca del Penedès 12-04-2020 10:18 Lectures 3017
Vilafranca presenta “En[Relats] a casa”, un Concurs de Foto-Relats en temps de confinament. EIX

Vilafranca presenta “En[Relats] a casa”, un Concurs de Foto-Relats en temps de confinament. EIX

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració de la Biblioteca Torras i Bages, organitza “En[Relats] a casa”, el 1r Concurs de Foto-Relats que premiarà els millors relats que es presentin per correu electrònic des de les 8h de divendres 10 fins a les 23.59h de dissabte 25 d’abril. L’objectiu és promoure la cultura entre la ciutadania a través de les xarxes socials en aquets moments de confinament i tenint en compte la proximitat de la Diada de Sant Jordi, que enguany serà molt diferent a causa de la pandèmia global pel COVID-19.

Ricard Rafecas, regidor de Cultura, ha explicat que “busquem fomentar la lectura, l’enriquiment cultural i l’entreteniment de tots els vilafranquins i vilafranquines en aquests temps de confinament tot estimulant-los la creativitat i, al mateix temps, oferint-los la possibilitat de passar una bona estona en família, si es vol, ja que s’hi pot participar dels 14 anys en endavant”.

Per una altra banda, Rafecas també ha destacat que l’objectiu és “donar suport a la cultura tot fomentant les vendes a les llibreries vilafranquines, ara que no es pot sortir al carrer, però es pot fer a través de la campanya ‘Llibreries obertes’”.

El concurs es difondrà per les xarxes socials de l’Ajuntament de Vilafranca, de la regidoria de Cultura i de la Biblioteca Torras i Bages, per la qual cosa les persones que hi participin hauran de ser seguidores d’aquestes xarxes. S’han establert dues categories: Sènior (a partir de 18 anys) i Júnior (de 14 a 17 anys).

Els textos hauran de tenir una llargada màxima de 2.200 caràcters i poden anar acompanyats d’una imatge. La imatge ha de tenir relació amb el text i ser part del microrelat. Els “foto-relats” enviats podran ser penjats als perfils d’Instagram de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i/o de la Biblioteca Torras i Bages.

Per participar al concurs caldrà enviar els relats al correu electrònic cultura@vilafranca.org, com a màxim a les 23.59h del dia 25 d’abril i s’hauran d’enviar amb un pseudònim i l’edat de la persona participant, mai amb el nom real.

Pel que fa al contingut dels relats, àudios i de les imatges, han de ser creacions originals dels participants i, per tant, els relats i les imatges no poden ser una còpia parcial o total d’altres; per a la captació, la reproducció i la publicació de la imatge de les persones que apareguin a les fotografies els participants han d’obtenir-ne les autoritzacions corresponents i seran els únics responsables de fer-ho; l’ús de qualsevol dada personal de tercers (nom, cognoms, etc.) requereix tenir el consentiment de l’afectat; i la participació en qualsevol categoria estarà subjecta a no interferir o vulnerar les restriccions establertes el Covid-19. Per la qual cosa, no s’acceptarà cap participació que faci ús d’aquest tema sense respecte.

El jurat estarà format per Àngel Hom, cap del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Daniel García, director de la Biblioteca Torras i Bages, Sílvia Amigó, tècnica del Servei de Cultura,  Anna Ruiz, professora de literatura, i David Monteagudo, escriptor.

Per cada categoria (Sènior i Júnior) s’han establert dos premis: un 1r premi per un valor de 250 euros i un 2n premi de 150 euros, que es podran bescanviar per llibres a les llibreries locals. Les bases del concurs es podran consultar a cultura.vilafranca.cat.

L’organització del premi s’encarregarà de publicar a les xarxes el veredicte del jurat i també els foto-relats.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No