Festa Major 2020

Regull confirma que Vilafranca del Penedès tindrà Festa Major però que serà "atípica" i "irrepetible"

L'alcalde diu que no faran res que no es pugui fer i que s'adaptaran a l'escenari que calgui

ACN/ Gemma Sánchez Vilafranca del Penedès 10-06-2020 21:02 Lectures 3758

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha confirmat aquest dijous que la Festa Major se celebrarà en les dates previstes, entre el 29 d'agost i el 2 de setembre. Això sí, ha deixat clar que serà "atípica" i "irrepetible" i que el format definitiu s'anirà perfilant de manera "modular", és a dir, acte per acte, en funció de les restriccions que imposi la nova normalitat. Regull ha assenyalat que veient com han afrontat els veïns de Vilafranca la desescalada "seria incongruent" no fer-la. "Si en fase 2 hi ha el moviment que hi ha, ningú entendria que no féssim la Festa Major en fase 3", ha afegit. Regull també ha garantit que serà una Festa Major "segura" on "no faran cap tonteria ni res que no puguin fer".
Els administradors de la Festa Major han reconegut que, "com és obvi", la del 2020 serà "forçosament diferent a la d'altres anys" i que l'hauran d'anar perfilant "acte per acte" en funció de les normatives que imposi la nova normalitat derivada de la pandèmia del coronavirus. Amb tot, asseguren que treballen per "fer la millor festa possible en les actuals circumstàncies". "Serà molt diferent. Molts actes no tindran l'ortodòxia habitual i d'altres hauran de ser simbòlics", ha assenyalat Pablo Sancho.

A tall d'exemple, els administradors han explicat que a data d'avui és impossible predir que passarà amb la Diada castellera de Sant Fèlix, un dels plats forts de la festa, perquè les colles no han començat ni els assajos. Una incertesa, afegeixen, que els fa treballar amb "totes les possibilitats obertes".

Pablo Sancho també ha explicat que sigui quin sigui el format final de la Festa Major, el definiran en funció de la nova normativa i que seguiran "escrupolosament" tots els protocols per "no posar en risc a ningú".

Pere Nin, un dels administradors, ha destacat que tot i que el lema de la Festa Major, 'Irrepetible', es va escollir molt abans de la crisi del coronavirus, és molt apropiat en l'actual moment d'excepcionalitat perquè la festa que acabin dissenyant i celebrant serà,a banda d'"atípica", autènticament "irrepetible".

L'alcalde de Vilafranca ha agraït la feina que els administradors estan fent des de fa mesos i els ha anunciat que si ho volen podran organitzar també la del 2021 per fer-la "com cal". "S'ho mereixen", ha afegit.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No