Festa Major 2020

Maria Tort i Alfred Vert, pubilla i hereu de Sant Martí Sarroca

Josep Maria Padullés: 'Les Pubilles i els Hereus són representants d’un costum que va ser l’eix vertebrador del nostre país'

Redacció Sant Martí Sarroca 28-06-2020 10:47 Lectures 2283
Maria Tort i Alfred Vert, pubilla i hereu de Sant Martí Sarroca. Ajt Sant Martí Sarroca

Maria Tort i Alfred Vert, pubilla i hereu de Sant Martí Sarroca. Ajt Sant Martí Sarroca

El 26 de juny la Comissió de Festes va presentar la Pubilla i l’Hereu de Sant Martí Sarroca 2020, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, en un acte restringit a causa de les mesures de seguretat pel Covid-19, en què només hi van ser presents autoritats locals, membres de la Comissió de Festes, la Pubilla i l’Hereu sortint, la Pubilla i l’Hereu entrant i familiars seus.

Enguany, els escollits són Maria Tort Lacambra i Alfred Vert Gil, ambdós de 20 anys, que agafen el relleu de Mar Bàrboles i Kevin Lopes. El president de la Comissió de Festes, Àngel Carayol, va actuar de mestre de cerimònies, coordinant el relleu i donant pas als parlaments.

La regidora d’Educació, Cultura i Festes, Sònia Jansà, va fer un agraïment a la Comissió de Festes per fer possible els actes culturals, tot i les dificultats per organitzar-los.

Per la seva part, l’alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés, va cloure els parlaments indicant que, tot i que ell era el representant legal del poble, la Pubilla i l’Hereu n’eren els representants populars i que, per tant, els seus càrrecs tenien molta importància. Fidel a les seves pinzellades històriques i a la seva experiència notarial, Padullés va explicar l’origen dels termes Pubilla i Hereu dins de la tradició catalana, com les persones que havien d’heretar el patrimoni. Tot i ser un greuge per als altres germans i germanes, aquesta pràctica va permetre que les explotacions agrícoles de Catalunya subsistissin i no es fragmentessin. “Les Pubilles i els Hereus són representants d’un costum que va ser l’eix vertebrador del nostre país”, va dir.

A part dels respectius rams de flors, la Pubilla i l’Hereu entrants van ser obsequiats amb un rellotge. L’acte es va tancar amb una copa de cava per als assistents.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No