Memòria històrica

Cunit inicia la reconstrucció d’un búnker de la Guerra Civil

El projecte s’emmarca en un projecte europeu de la Universitat de Barcelona de defensa de Costes i també forma part del programa que té, des de fa més de 8 anys, l’Institut d’Estudis Penedesencs

Redacció Cunit 14-07-2020 16:27 Lectures 2209
Cunit inicia la reconstrucció d’un búnker de la Guerra Civil. EIX

Cunit inicia la reconstrucció d’un búnker de la Guerra Civil. EIX

L’Ajuntament de Cunit ha iniciat en els darrers dies la reconstrucció d’un búnker que hi havia a Cunit a l’època de la Guerra civil. Aquesta obra pretén recuperar patrimoni cunitenc desaparegut amb el pas del temps i que constituïa la defensa de les costes durant anys.

El projecte s’emmarca en un projecte europeu de la Universitat de Barcelona de defensa de Costes i també forma part del programa que té, des de fa més de 8 anys, l’Institut d’Estudis Penedesencs, amb el qual l’ajuntament ja va treballar colze a colze per a la instal·lació de la placa amb informació sobre la defensa de les costes al Penedès, que es troba just al Passeig Marítim, a tocar del lloc on s’està fent la reconstrucció del búnker.

El búnker de Cunit, un cop acabat, serà l’únic dels que hi ha des de Sitges fins al Francàs (uns 8) que serà museïtzat i visitable. Concretanent, tindrà 40m2 i gairebé la mateixa de la superfície d’espais exteriors.

Un cop acabat, la regidoria de Turisme i Patrimoni es plantejarà, de nou, realitzar les Jornades de recreació històrica com les que es van celebrar anys enrere. Tot plegat, en paraules del regidor de l’àrea Jaume Casañas per “continuar en la línia de treball imprescindible de recuperació de la nostra història local, en aquest cas, comuna amb d’altres municipis costaners. Per a que fós una realitat, comptem amb la valuosa experiència i trajectòria de la Universitat de Barcelona. Veure el Búnker al nostre litoral significa mantenir la història i, a més a més, explicar-la de forma vivencial a les noves generacions. No podem defallir en explicar les nostres arrels i els episodis de vida dels nostres avantpassats”.

L’ajuntament de Cunit programarà visites guiades tant a escoles del municipi com de la resta de la comarca del Baix Penedès i de la vegueria del Penedès. Està previst que l’obra finalitzi aquest mes de juliol.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No