Matemusicas

Laura Farré Rozada divulgarà les relacions entre les matemàtiques i la música a RNE

La pianista vilanovina farà una secció sobre aquest tema al programa 'Las mañana de RNE' tots els dimarts al matí

Redacció Vilanova i la Geltrú 18-07-2020 10:22 Lectures 3193
Laura Farré Rozada divulgarà les relacions entre les matemàtiques i la música a RNE. EIX

Laura Farré Rozada divulgarà les relacions entre les matemàtiques i la música a RNE. EIX

Laura Farré Rozada s'estrena com a col·laboradora a la ràdio. Serà tots els dimarts d'aquest estiu entre el 21 de juliol i l'1 de setembre al magazine matinal 'Las mañanas' de Radio Nacional de España (RNE), que dirigeix i presenta Alfredo Laín.

La secció 'Matemusicas' s'emetrà cap a les dotze del migdia. Farré Rozada hi parlarà de matemàtiques i música amb esperit divulgatiu. A cada secció, es centrarà en una connexió específica entre aquestes dues disciplines, i de passada aprofitarà per "promocionar repertori menys conegut, o al que normalment no hi associaríem les matemàtiques" explica la pianista vilanovina.

A la secció hi tindrà cabuda des de Josquin des Prez fins a Steve Reich. Laura Farré Rozada sempre ha tingut molt interès en eixamplar el públic de música clàssica, sobretot el de contemporània. Per això creu que la seva presència en aquest programa, que s'emet per tot l'Estat espanyol, és una ocasió única per interessar més persones, especialment els joves. "El públic general ha de perdre la por a escoltar música contemporània i deixar de pensar que les mates només són per ments privilegiades. Per això, amb aquesta secció vull fer un primer pas per proporcionar eines i contribuir a que això sigui possible", afirma Farré Rozada.

En el programa de debut, aquest dimarts 21 de juliol, Laura Farré Rozada ens avança que parlarà de Criptografia i la seva aplicació a les composicions musicals.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No