Festa Major 2020

L'Ajuntament d'Igualada suspèn la Festa Major a causa del coronavirus

El consistori diu que no vol fer res que pugui contribuir a perjudicar l'evolució positiva de la pandèmia a la ciutat

ACN Igualada 28-07-2020 15:03 Lectures 670

L'Ajuntament d'Igualada ha decidit suspendre la Festa Major d'enguany atesa la situació sanitària que viu Catalunya. La decisió s'ha pres en la reunió de la Junta de Govern i, segons informa el consistori, és una decisió "molt meditada". En aquest sentit, el consistori insisteix que malgrat que "la situació sanitària a Igualada està controlada, l'Ajuntament no vol fer res que, involuntàriament, pugui contribuir a perjudicar l'evolució positiva que, amb tant sacrifici col·lectiu, hem aconseguit portar fins ara". De fet, tots els Ajuntaments de la Conca d'Òdena han decidit suspendre les respectives festes majors.

La suspensió s'ha decidit després d'haver treballat en la preparació d'una celebració segura. Segons informen, la setmana passada es va tancar el programa per fer una festa major simbòlica, que incloïa només el 20% de les activitats habituals i que evitava les aglomeracions i preservava les garanties necessàries. Segons l'Ajuntament, el programa "va ser estudiat i avalat per experts en protecció civil de Catalunya" però "hem fet prevaldre el principi de prudència".

Tot i la suspensió de la Festa Major, l'Ajuntament d'Igualada ha volgut deixar clar que seguiran "treballant per reactivar la ciutat, també en l'àmbit cultural" i han avançat que estan impulsant un pla de suport al sector.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No