Ensèriu?

“Nai o no nai” , l’himne dels cagadubtes, primer avançament de l’àlbum de debut de Dumingu

La cançó explica els dubtes dels amants actuals amb ’una expressió típicament rumbera'

L’àlbum titulat “Ensèriu?” serà publicat a les plataformes digitals el proper 4 de setembre

Redacció Vilanova i la Geltrú 07-08-2020 9:49 Lectures 5697

Avui 7 d’agost es publica a Youtube el vídeoclip de “Nai o no nai”, el primer tema que el creador musical Dumingu avança del seu disc de debut “Ensèriu?”. És un tema que en paraules de l’autor “explica els dubtes dels homes actuals a l’hora d’afrontar les relacions, ni que sigui a nivell de flirteig”, és per això que el mateix autor l’anomena “l’himne dels cagadubtes, entre els quals potser m’hi inclouria”.

Preguntat per si el tema explica una història personal, Dumingu afegeix “en totes les cançons hi ha alguna cosa de mi, però en aquests no es pot dir que hi hagi una relació directa amb les meves vivències. Francament, el protagonista de la cançó té una personalitat que no m’agradaria tenir. Ha de ser molt feixuc viure dins la pell de’n Narcís”.

La inspiració de la cançó ve d’intentar posar un significat a una expressió purament rumbera com ‘nainonai’, que correspon a com es pronuncia “anar-hi o no anar-hi” de forma col·loquial en alguns indrets de parla catalana. A partir d’aquí, els protagonistes de la cançó prenen nom de flor, donant un gir més a la lletra.

Dumingu és un creador nou en l’escena musical catalana, que basa la seva producció musical en la cura per les lletres i un estil musical poc classificable. A mig camí entre la rumba i la cançó d’autor, l’eclecticisme musical de la producció converteix la seva música en un estil propi. El més destacable dels temes de Dumingu és la voluntat juganera i la poca trascendència dels temes, pensats exclusivament per al divertiment i com a vàlvula d’escapament intel·lectual per a temps com aquests, en els que les certeses són difícils de localitzar.

Les cançons han sigut creades per David Andreu (que s’amaga darrera el nom artísitic de Dumingu) i Vidal Soler, guitarrista i productor de l’àlbum. A l’estudi han sigut acompanyats per Jordi Mestres (baix), Marc Dino Gómez (percussions) i Berta Gala (trompetes), a més de l’acompanyament vocal de Montsant Ciurana, Arianna Ciurana i Marc Bala. El disc, que s’editarà també en format CD, és el nové títol del catàleg de Bones Festes, el segell de Vilanova i la Geltrú.

“Nai o no nai” , l’himne dels cagadubtes, primer avançament de l’àlbum de debut de Dumingu. EIX
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No