Rumba catalana

“La Rumba de l’All Cremat” , el videoclip que presenta l’àlbum de debut del vilanoví David Andreu 'Dumingu'

L’àlbum “Ensèriu?” està disponible a les plataformes digitals des del 4 de setembre

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-09-2020 10:05 Lectures 3418

Aquest divendres 4 de setembre s'ha publicat a les plataformes digitals “Ensèriu?”, l’àlbum de debut del vilanoví David Andreu 'Dumingu'. Coincidint amb aquesta fita s’ha fet públic també el videoclip de “La Rumba de l’All Cremat”, un tema singular que explica estats d’ànim a partir dels peixos de la nostra cuina: “Un dia vaig veure que els peixos et transmeten la seva personalitat i moltes vegades t’hi veus reflexat. I no se’m va ocòrrer una millor manera d’explicar-ho que al voltant de la recepta de l’all cremat.”

Així ho explica l’autor, que ha relligat en un sol tema dues de les seves obsessions: la rumba i la cuina marinera. El videoclip incorpora imatges rodades per Francesc Roig Toqués fa més de 40 anys i imatges rodades actualment al mateix escenari: el port de Vilanova i la Geltrú.

La factura del videoclip és de Roger Gómez (L’equip petit, El domador de peixos, entre d’altres) que ha sabut relligar imatges de súper8 amb imatges actuals i donar-li el toc Dumingu que el projecte necessitava. La publicació del videoclip s’ha fet coincidir amb el llançament a les plataformes digitals del primer àlbum de Dumingu, “Ensèriu?”.

Aquest àlbum, del que ja es va avançar el primer tema “Nai o no nai”, recull 10 cançons que han sigut creades per David Andreu (que s’amaga darrera el nom artísitic de Dumingu) i Vidal Soler (Els Pets, Joana Serrat...), guitarrista i productor de l’àlbum. A l’estudi han sigut acompanyats per Jordi Mestres (baix), Marc Dino Gómez (percussions) i Berta Gala (trompetes), a més de l’acompanyament vocal de Montsant Ciurana, Arianna Ciurana i Marc Bala.

El disc, que s’editarà també en format CD, és el nové títol del catàleg de Bones Festes, el segell de Vilanova i la Geltrú. Comunicat a premsa - 04/09/2020 Dumingu ofereix en aquest primer disc una declaració d’intencions en tota regla, en la que es recull l’esència del projecte. Un projecte musical que etiqueta com Rumba d’autor per la seva mescla de ritmes de rumba clàssica amb l’acurat treball de les lletres i els missatges, que hi ha darrera cada tema.

La riquesa de la producció musical es pot veure en un àlbum on tots els temes tenen un perfil diferent, ja que tot i girar al voltant de conceptes rumberos, cada tema ofereix matisos propis. Musicalment, l’àlbum actua com un tot i al mateix temps es desgrana en 10 cançons ben singulars. De tota manera, més enllà de la producció musical acurada, el que defineix Dumingu és la voluntat juganera.

L’autor no pretén trascendir amb el missatge de les seves cançons i busca només que les seves cançons siguin una excusa per a evadir-se mentalment en uns moments com els actuals, en els que aquesta evasió és més necessària que mai

David Andreu (que s’amaga darrera el nom artísitic de Dumingu) . EIX
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No