Fundació Pinnae

El ceramista Francesc Aloy Carné mostra la festa major de Vilafranca dins d'una rajola

L'exposició del Fòrum Berger exhibeix a les rajoles dels diferents balls, com el drac de Vilafranca, els diables, el ball de les gitanes i la imatge de Sant Fèlix

El ceramista Francesc Aloy Carné mostra la festa major de Vilafranca dins d'una rajola. EIX

El ceramista Francesc Aloy Carné mostra la festa major de Vilafranca dins d'una rajola. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Del 27 d'agost a l'11 d'octubre, l'Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae presenta una exposició de rajoles d'art i oficis amb la temàtica de la festa major vilafranquina de l'artista de Capellades, Francesc Aloy. El ceramista F. Aloy Carné es va iniciar des de molt jove en el món de la pintura i es relaciona amb referents del moviment d'artistes de la Vila de Capellades i de la comarca de l'Anoia.

La seva educació va començar l’any 1974 amb el mestre Amadeu Freixes i Vivó, pintor amb una llarga trajectòria artística; un any més tard va estudiar dibuix tècnic a l’Escola Tècnica Industrial d’Igualada. A partir del 1977 va seguir amb el seu aprenentatge al taller de Ceràmica Monfort i, posteriorment, a Camaró de Capellades. Més tard, estudia a l’Escola Massana de Barcelona, on s’especialitza en procediments pictòrics.

La seva obra pictòrica és realista, impressionista i figurativa. Tanmateix, la seva obra ceràmica, segueix el seu particular tractament del color i de la llum, adjuntant els seus coneixements i estils tradicionals de la ceràmica catalana. Les rajoles esdevenen un important testimoni de la història i la vida des de mitjans del segle XVII fins a finals del segle XIX. En aquella època, tenien una funció no solament artística, sinó també informativa per la seva societat.

En aquesta ocasió, Francesc Aloy ha inspirat la seva obra en la tradicional Festa Major de Vilafranca del Penedès. En l’exposició del Fòrum Berger podrem observar rajoles dels diferents balls, com podrà ser el drac de Vilafranca, els diables, el ball de les gitanes o la imatge de Sant Fèlix.

Des de l’inici de la seva carrera fins ara, ha fet més de 140 exposicions  entre individuals i col·lectives a diferents llocs d’Espanya i de l’estranger. També ha participat en una infinitat de concursos d’art i ha obtingut diferents premis i mencions importants.

En la situació tan excepcional que estem vivint, La més típica cobra vida a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer entre el 27 de setembre i l’11 d’Octubre en horari de dijous a dissabte de 18:30 a 20:30 i diumenge i festius de 12:00 a 14:00 i de 18:30 a 20:30. L’accés és lliure i gratuït. És obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’espai.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local