Festa Major 2020

Polèmica a Vilafranca per les concentracions massives per celebrar la festa major

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat de tothom i demana que es compleixin les mesures de seguretat de la covid19

Torra demana no oblidar les mesures de seguretat durant les festes majors: Ens juguem l'any aquests dies

Redacció/ ACN Vilafranca del Penedès 29-08-2020 16:08 Lectures 5478
Polèmica a Vilafranca per les concentracions massives per celebrar la festa major. EIX

Polèmica a Vilafranca per les concentracions massives per celebrar la festa major. EIX

Vilafranca del Penedès ha inciat avui els actes de celebració d'una festa major diferent, però les concentracions massives al carrer per viure la festa malgrat les prohibicions han marcat la jornada. Davant les imatges d'actes multitudinaris que han tingut lloc avui als carrers de Vilafranca del Penedès, l'Ajuntament ha volgut mostrar la seva disconformitat amb la celebració d'aquests actes festius i ha fet una crida a la responsabilitat de tothom per evitar qualsevol situació que vagi en contra de totes les mesures de prevenció de la covid19: "Enguany, vivim uns dies de Festa Major molt diferents. La Festa Major ha estat suspesa, però el sentiment de festa hi és. Tanmateix, és importantíssim que actuem amb seny i responsabilitat davant la crisi sanitària que estem vivint".

Des de la Generalitat, el president Quim Torra ha demanat a la ciutadania "no oblidar les mesures de seguretat" com la distància i la mascareta durant les festes majors. En una piulada, Torra ha dit que sap "la il·lusió" que fan les festes populars però que "a tota hora i a qualsevol lloc" cal protegir-se. "Si us plau, ens juguem l'any aquests dies", ha dit. El comentari del president arriba després de la polèmica generada a les xarxes socials per les imatges dels carrers de Vilafranca del Penedès plens de gent seguint els balls de festa major alternatius que s'han fet de forma espontània després de la cancel·lació oficial.

Enguany, per culpa de la pandèmia, la festa major de Vilafranca del Penedès s'ha reformulat per evitar aglomeracions i evitar contagis, i des de l'Ajuntament asseguren que els balls d'aquest dissabte s'han fet al marge dels actes oficials, de forma espontània.
Normalment, el dia 29 d'agost es fa la Tronada, que marca l'inici oficial de la Festa Major, i una cercavila. Aquest any, la Tronada s'ha fet des d'un terrat per evitar aglomeracions.

Això no ha evitat, però, que alguns fessin els balls, que s'havien suspès, de totes maneres. Les imatges d'aglomeracions a Vilafranca arriben 24 hores abans de la que hauria de ser la tradicional diada castellera de Sant Fèlix, que reuneix milers de persones a la Plaça de la Vila i que aquest any no es podrà fer.

Aragonès demana als ajuntaments "tot el compromís per evitar focus innecessaris de contagi"

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha demanat a les autoritats locals "tot el compromís per evitar focus innecessaris de contagi". En una piulada després de la polèmica a les xarxes socials per les imatges d'aglomeracions a Vilafranca del Penedès, Aragonès ha recordat que tothom està fent "un gran esforç col·lectiu per doblegar la corba" i que cal mantenir la "màxima col·laboració i responsabilitat".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No