Festa Major 2020

L'Ajuntament de Vilafranca anul·la les recepcions institucionals que havia de fer aquest diumenge

El consistori es mostra disconforme amb les aglomeracions de la Festa Major i demana seny vers la covid

Redacció Vilafranca del Penedès 30-08-2020 8:36 Lectures 2162
L'Ajuntament de Vilafranca anul·la les recepcions institucionals que havia de fer aquest diumenge. Festa Major de Vilafranca

L'Ajuntament de Vilafranca anul·la les recepcions institucionals que havia de fer aquest diumenge. Festa Major de Vilafranca

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès s'ha mostrat "disconforme" amb les aglomeracions viscudes aquest dissabte a la vila. Després que centenars de persones hagin celebrat actes espontanis al carrer coincidint amb la Festa Major –que oficialment havia suspès el gruix de la programació-, el consistori ha emès un comunicat lamentant els fets i fent una crida a "evitar qualsevol situació que vagi contra les mesures de prevenció" de la pandèmia. Hores més tard, ha anunciat que anul·la les recepcions institucionals que tenia previst fer aquest diumenge, festivitat de Sant Fèlix, amb representants dels balls tradicionals i de les colles castellers i de falcons. L'Ajuntament diu que vol evitar aglomeracions en plena covid-19.

El consistori considera que els actes d'aquest dissabte, que s'han viralitzat a través de les xarxes socials, han estat "irresponsables" perquè "han posat en risc la salut pública". L'Ajuntament subratlla que les actuacions i concentracions de gent entorn d'algunes colles de balls tradicionals s'han fet sense cap autorització municipal. Atesa la situació viscuda als carrers, apunta el comunicat, el consistori ha decidit anul·lar les recepcions institucionals de diumenge.

D'altra banda, aquest diumenge està previst celebrar la novena de Sant Fèlix un dels pocs actes protocol·laris i litúrgics que s'han mantingut, amb un nou format degut a la crisi sanitària. L'Ajuntament ha advertit que l'esdeveniment es celebrarà a porta tancada, que la figura del Sant no sortirà en cap moment de l’església i que no hi haurà castell de foc. Per aquest motiu, remarca, es demana que només hi vagin aquelles persones que tenen feta la reserva d’entrada.

"És importantíssim que actuem amb seny i responsabilitat davant la crisi sanitària que estem vivint", apunta l'Ajuntament, que recorda que el gruix de la Festa Major ha estat suspesa "però el sentiment hi és".

Els administradors fan una crida a la "responsabilitat"

Al seu torn, els cinc administradors de la Festa Major de Vilafranca –organitzadors designats cada any per l'Ajuntament- han fet una crida a la "responsabilitat" i han demanat que les aglomeracions "no es tornin a repetir". En un comunicat a través de les xarxes socials, han mostrat el seu "total desacord" amb els actes d'alguns balls, que han definit "d'irresponsables".

Els administradors han recordat que la Festa Major va quedar oficialment suspesa setmanes enrere per la pandèmia i demanen a la ciutadania que eviti situacions de risc per evitar nous contagis de la covid-19.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No