Festa Major 2020

Una exposició pel recorregut de la processó, principal novetat de Santa Tecla a Sitges

La celebració manté el llançament dels 21 morterets, a càrrec del Consell d’Infants, i l’Ofici amb les Pubilles i Hereus i l’actual Pubilla de Catalunya, com a encarregats de l’ofrena a la compatrona de Sitges

Redacció Sitges 16-09-2020 16:54 Lectures 2557
Una exposició pel recorregut de la processó, principal novetat de Santa Tecla a Sitges. Ajuntament de Sitges

Una exposició pel recorregut de la processó, principal novetat de Santa Tecla a Sitges. Ajuntament de Sitges

Santa Tecla es viurà als carrers amb l’exposició itinerant que recull l’imaginari festamajorenc sitgetà. Cadascuna de les colles que participen a la processó han col·laborat en la creació de la mostra amb elements propis del seu ball. Es tracta d’una exposició que mostrarà en 29 espais diferents, els gegants i cabeçuts, les bèsties de foc, així com la vestimenta o els instruments de la Festa Major. Els elements es distribueixen seguint el mateix recorregut que la processó de Santa Tecla: començarà al carrer Fonollar i finalitzarà al Baluard, i manté també l’ordre dels balls a la processó. El president de la Comissió de Festa Major, Agustí Marcet, ha destacat “les facilitats i la voluntat col·laborativa de les colles, que han estat sempre a punt per fer realitat aquesta iniciativa que permetrà gaudir de l’imaginari festiu i de l’essència de la nostra estimada Santa Tecla”.

La mostra es podrà veure en diferents espais municipals, cases particulars, establiments comercials i de restauració. La proposta incorpora un joc per reunir lletres en cadascun dels espais expositius, amb l’objectiu de formar una frase relacionada amb la festa. D’aquesta forma, grans i petits poden participar en aquesta exposició, del 19 al 23 de setembre, de les 11 a les 14 hores, i de les 17 a 20 hores, excepte els dies 21 i 22, que es podrà visitar només en horari de tarda. 

Santa Tecla se celebrarà sota els mateixos paràmetres que Sant Bartomeu. Amb l’eslògan ‘Viu-la amb els teus’, la celebració mantindrà el repic de campanes per anunciar la festa i el llançament dels 21 morterets, aquesta vegada a càrrec del Consell d’Infants de Sitges, el 22 de setembre a les 14 hores. Aquest òrgan participatiu, format per conselleres i consellers representants del diferents centres educatius de la vila, tindran l’oportunitat de llançar els coets, en el mateix emplaçament que per Sant Bartomeu. Es tracta d’un acte tancat i es limitarà l’accés dels pares, mares o tutors dels infants, per garantir el compliment de l’aforament permès.

L’exposició de la imatge de Santa Tecla, a l’altar major de la Parròquia de Sitges, es podrà visitar, el mateix dia 22 de les 18 a les 20.30 hores.

L’Ofici de Santa Tecla, presidit per Mossèn Josep Pausas, el 23 de setembre, a les 11 hores, a la Parròquia, tindrà com a protagonistes de l’ofrena a les Pubilles i Hereus de Sitges, i comptarà amb la presència d’Ona Almirall, actual Pubilla de Catalunya, a més de l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i representants de les diferents formacions del consistori.

Totes les propostes de la pròxima Santa Tecla comptaran amb les mesures exigides en l’actual context sanitari.

El programa d’actes es pot descarregar a www.sitges.cat/serveis/festes o recollir presencialment a l’Oficina de Turisme. També es distribuirà a l’edició de L’Eco de Sitges de divendres vinent.


L’Agrupació de Balls Populars de Sitges organitza una exposició dels balls infantils

El Palau del Rei Moro, seu de l’Agrupació de Balls Populars, acull una exposició d’elements del vestuari dels balls infantils. La mostra inclou també les 20 imatges finalistes i guanyadores del 8è Concurs d’Instagram convocat per l’entitat i es repartiran manualitats perquè els infants puguin gaudir a casa. L’exposició es pot visitar del 18 al 22 de setembre, de les 18 a les 21 hores. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No