Festival de cinema de Sitges

Álex de la Iglesia: "Els capellans són 'jedis' perquè tenen la força que és la fe i armes com els objectes sagrats"

El cineasta presenta a Sitges el primer capítol de '30 monedas' d'HBO i anuncia que hi haurà tres temporades

ACN/ Pere Francesch Sitges 11-10-2020 21:22 Lectures 1622
El director de '30 monedas', Álex de la Iglesia, i l'actriu Macarena Gómez al Festival de cinema de Sitges, l'11 d'octubre del 2020. ACN

El director de '30 monedas', Álex de la Iglesia, i l'actriu Macarena Gómez al Festival de cinema de Sitges, l'11 d'octubre del 2020. ACN

El cineasta Álex de la Iglesia ha tornat al Festival de Sitges per presentar el primer capítol de la sèrie '30 monedas' que es va estrenar com a Projecció Especial Fora de Competició al festival de cinema de Venècia i al novembre arribarà a HBO Espanya. Una història que com ha explicat De la Iglesia tracta sobre "la idea del bé i el mal i com s'entenen el bé i el mal des del punt de vista de la religió". Una de les idees que els interessava era la dels sacerdots com a soldats que serveixen a Déu per lluitar contra el dimoni. "Els capellans son mags i 'jedis' perquè tenen la força que és la fe i la seva creença en Déu i tenen armes com les relíquies i els objectes sagrats". Hi hauran tres temporades i estan treballant en la segona.

La sèrie del director d''El día de la bestia' i 'Balada triste de trompeta', té com a protagonista al pare Vergara que és un exorcista, boxejador i un exiliat pel Vaticà en una parròquia d'un poble remot d'Espanya. Quan se'l relaciona amb una sèrie de fenòmens paranormals, l'alcalde del poble i la veterinària intentaran investigar el seu passat i el significat de l'antiga moneda que Vergara manté oculta. Aquest insòlit trio d'herois es trobarà immers en una conspiració global, la batalla pel control de les 30 monedes per les quals l'apòstol Judes Iscariot va trair Jesús.

De la Iglesia explica que la religió no és superficial, sinó que està en l'essència de les seves vides des que van tenir ús de raó. El cineasta ha recordat que era d'anar a missa els diumenges i ha apuntat que "la religió ha estat present a un nivell inconscient les 24 hores i això es nota molt a la sèrie".

Una de les idees que els interessava era la dels sacerdots com a soldats que serveixen a Déu per lluitar contra el dimoni. "Els capellans son mags i 'jedis' perquè tenen la força que és la fe i la seva creença en Déu i tenen armes com les relíquies i els objectes sagrats". En aquest sentit, ha dit que han introduït la idea que les relíquies tenen un gran poder com en aquest cas les 30 monedes.

Pel que fa la construcció dels personatges, De la Iglesia ha apuntat que els interessa "l'enfrontament de les idees. Quin és el personatge que mantindrà una posició lògica i racional? El capellà. Qui estarà més boja? La veterinària". Ha posat com exemple que les persones que més fe tenen són els pecadors i els científics perquè si són creients han de replantejar-se constantment la seva fe i creença.

En aquest sentit, el cineasta ha dit que el personatge de Vergara, interpretat per Eduard Fernández, creu en la ciència i està desenganyat de la religió. "Ell creu, però creu d'una altra forma". El procés de saber què li va passar a Vergara és el procés pel qual es
construeix la història, ha indicat De la Iglesia.

Álex de la Iglesia ha indicat que crear una sèrie no segueix el mateix model d'història d'una pel·lícula. "En una sèrie tens una possibilitat de desenvolupar uns personatges durant vuit capítols i això dona un caràcter als personatges molt diferent als d'una pel·lícula. La síntesi permet generar unes situacions i personatges que viuen i moren i potser ressusciten, però en una sèrie tens la possibilitat de conèixer-los realment".

Repartiment

'30 monedas' està dirigida per Álex de la Iglesia i coescrita per De la Iglesia i Jorge Guerricaechevarría, i inclou un repartiment format per Eduard Fernández, Miguel Ángel Silvestre, Megan Montaner, Macarena Gómez, Pepón Nieto, Manolo Solo o Carmen Machi. La sèrie és una producció de Pokeepsie Films per a HBO Europe, amb la participació de HBO Latin America.

De la Iglesia i Balagueró

Alex de la Iglesia també ha parlat dels seus projectes amb The Fear Collection, on hi participen Sony Pictures International i Amazon Prime Video. Entre d'altres projectes, ha apuntat la possibilitat de fer una pel·lícula de Jaume Balagueró.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No