Festival de cinema de Sitges

Manuel de Blas rep el Premi Nosferatu del Festival de Sitges

L'actor critica que s'ha intentat arraconar el cinema de terror i fantàstic com si fos un subgènere

ACN/ Pere Francesch Sitges 12-10-2020 19:45 Lectures 1336
Manuel de Blas rep el Premi Nosferatu del Festival de Sitges. ACN

Manuel de Blas rep el Premi Nosferatu del Festival de Sitges. ACN

L'actor Manuel de Blas ha rebut aquest dilluns el Premi Nosferatu del Festival de cinema de Sitges abans de la projecció del film 'Becky'. De Blas, que ha actuat en films com 'El coleccionista de cadáveres' amb Boris Karloff i 'La orgía nocturna de los vampiros', ha dit que s'identifica amb el Festival de Sitges per la idea de lluitar per seguir endavant. "Jo soc un actor de repartiment" i és molt important "aquesta capacitat de resistir i de que passin els anys i segueixis". L'actor ha criticat que s'ha intentat "arraconar" el cinema de terror i fantàstic com si fos un subgènere. "Hi ha grans obres mestres", ha afirmat després de recollir el guardó.

Emocionat, Manuel de Blas ha recordat que fa 53 quan ja portava un temps en el món del cinema i el teatre "uns bojos entre cometes van crear el Festival de cinema de Sitges". Ha agraït i ha volgut reconèixer els esforços del Festival de Sitges per seguir endavant després de 53 anys i "aquest any és més admirable".

De Blas, que s'ha definit com un actor de repartiment, ha treballat en més de 200 produccions per a cinema, televisió i teatre, transitant per tots els gèneres com el western, la comèdia i el drama. Un dels puntals importants de la seva carrera ha estat el cinema fantàstic amb títols com 'El coleccionista de cadáveres' (Santos Alcocer, 1970), on va compartir repartiment amb Boris Karloff, 'La orgía nocturna de los vampiros' (León Klimovsky, 1973) o 'El jorobado de la morgue' (Javier Aguirre, 1973).

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No