Equipaments

Comencen les obres d’ampliació de la biblioteca Josep Pla de les Roquetes

El servei es trasllada provisionalment a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca durant el mig any que durin els treballs

Redacció Sant Pere de Ribes 05-11-2020 17:19 Lectures 1841
Comencen les obres d’ampliació de la biblioteca Josep Pla de les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

Comencen les obres d’ampliació de la biblioteca Josep Pla de les Roquetes. Ajt Sant Pere de Ribes

Les obres d’ampliació de la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes, que incrementarà en més d’un 60% l’espai actual disponible, han començat aquesta setmana amb la previsió de finalitzar en el termini de sis mesos. L’actuació preveu utilitzar espais en desús de la planta baixa i del centre de formació d’adults, situat a la primera planta. D’aquesta manera, passarà dels actuals 536m2 de superfície útil a tenir 866 m2.

Mentre s’executin els treballs i durant uns set mesos, la biblioteca es trasllada provisionalment a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca. D’aquesta manera, es garanteix el servei mentre duri l’actuació, en un període que inclou tant les obres d’ampliació de les instal·lacions com, parcialment, el prop més d’un mes posterior de subministrament i instal·lació del mobiliari.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “l’ampliació suposarà un abans i un després en un servei bàsic i necessari a cadascun dels dos nuclis del nostre municipi. Les instal·lacions que teníem s’havien quedat petites, i ja no podíem donar resposta a les noves necessitats de la ciutadania, en concret la gent jove i els nens i nenes”. Abigail Garrido ha remarcat que “com a govern, estem compromesos amb la cultura i l’educació. Per aquest motiu, tant la biblioteca, com el centre cívic, com el teatre de les Roquetes, a punt d’obrir, formaran ben aviat un eix central en la cultura que es fa al nostre poble”.

Restriccions temporals per la Covid-19

Durant el període de trasllat provisional a la Vinya d’en Petaca, la biblioteca oferirà els seus serveis de dilluns a divendres, de 15.30h a 19.30h, i els dissabtes, de 10h a 13h. Inicialment, l’equipament limitarà la seva activitat al servei de préstec i devolució de materials, en compliment de les darreres mesures restrictives aprovades per la Generalitat per contenir la pandèmia de la Covid-19. En l’actual situació, no estan permesos els usos de sala de lectura, consulta i altres. A més, el servei es presta amb cita prèvia, que cal sol·licitar a b.st.pereribes.jp@diba.cat, o bé trucant al nou telèfon 93 896 57 25.

El regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, ha informat que “en les darreres setmanes, que hem estat tancats per preparar aquest punt provisional, hem detectat l’existència d’una important demanda ciutadana per obrir. Tenim un públic al qual hem de satisfer. En aquest sentit, cal assenyalar que l’obra permetrà millorar força la biblioteca. Habilitarem una sala nova de joves, fins ara inexistent, amb un mobiliari pensat perquè s’hi sentin còmodes, així com dues sales de treball en grup pensades perquè s’hi pugui fer un estudi en silenci”, ha recalcat.  

Adaptar-se a les necessitats actuals sense canviar d’emplaçament

La Biblioteca Josep Pla es va inaugurar el 1993 i tenint en compte la població a qui va adreçada hauria de disposar d’una superfície d’uns 1.100m2. Davant d’això, l’Ajuntament ha optat per mantenir l’emplaçament actual i habilitar a la primera planta un espai per reubicar la zona infantil, que dobla superfície, i incorporar uns 100m2 més a la planta baixa, actualment no utilitzats.

L’obra ha estat pressupostada en 700.000€, finançats al 100% amb subvencions:

-600.000€ del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels ajuts per a obres de construcció o adequació de biblioteques públiques de Catalunya per al període 2020-2023.
-100.000€, del Pla Xarxa de Governs Locals de la Diputació de Barcelona.

La directora de la Biblioteca Josep Pla, Esther Callao, ha assegurat que l’ampliació ”suposarà una millora important de la qual n’estem molt contentes l’equip que hi treballem. El nou equipament, tal com ha estat dissenyat, ens facilitarà molt l’atenció a l’usuari, en un espai ampliat, molt més preparat i modern”. Callao ha avançat que s’ha aprofitat la nova etapa a l’espai provisional de la Vinya d’en Petaca per “oferir un fons renovat. Hem comprat moltes novetats, pensant en aquest moment de semiconfinament en què ens trobem ara, especialment de llibres de ficció”.

La reforma i ampliació solucionarà els problemes actuals de funcionalitat, pel que fa a acústica, aïllament i qualitat de la climatització. Es mantindrà l’accés principal a la planta baixa i es farà una sala polivalent a la primera planta. Amb tot plegat, es respectarà l’estructura existent de l’edifici.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No