Nou treball discogràfic

190 mecenes de 25 països dels 5 continents financen "Nimbus", el nou disc de Laura Farré Rozada

La pianista i matemàtica vilanovina cercava 5000 euros, i finalment n'ha aconseguit 8005.

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-12-2020 9:26 Lectures 4839

Mecenes d'arreu del món han tornat a fer possible el segon disc de Laura Farré Rozada: 'Nimbus'. Aquest cop han estat 190 persones i institucions les que han donat suport econòmic a la pianista i matemàtica vilanovina, de països com Espanya, Paraguay, França, Estats Units, Albània, Suècia, Itàlia, Holanda, Israel, Canadà, Uruguay, Alemanya, Regne Unit, Colòmbia, Polònia, Ucraïna, Nigèria, Portugal, Austràlia, Islàndia, Singapur, Japó, Perú, Finlàndia i Luxemburg.

Aquest nou disc, editat per la discogràfica catalana Seed Music, veurà la llum a principis del 2021. Durant 40 dies es podien fer aportacions a partir de 10 euros a la plataforma Verkami per finançar el projecte. Totes les aportacions tenien recompensa: des del disc digital o físic, fins a concerts privats.

'Ha sigut molt gratificant després de molts mesos de feina i incertesa laboral degut a la covid, veure com novament molta gent em feia confiança, a la que s'hi afegien nous mecenes. Aquesta campanya també ha sigut una gran oportunitat per atraure nous públics a la música contemporània', afirma Laura Farré Rozada.

Amb la recerca de petits mecenes pretén fer arribar la música clàssica contemporània a tothom i generar nous aficionats a aquest estil. Entre els mecenes estrangers, destaquen aquest cop les importants aportacions que han fet un grup de nordamericans que van assistir als concerts de la seva gira pels Estats Units i el Canadà. Ara fa un any, la pianista vilanovina va actuar, amb molt èxit, en escenaris de Boston, Nova York, Chicago, Colorado Springs, Los Angeles, San Francisco, Mont-real i Toronto.

El nou disc "Nimbus" és una segona part conceptual del seu debut 'The French Reverie' (2018). Aquest completa un homenatge discogràfic al repertori pianístic francès dels segles XX i XXI, i concretament a la figura del compositor Olivier Messiaen (1908-1992). 'Nimbus' explora les possibilitats creatives i conceptuals de l'aigua, amb l'objectiu de seguir divulgant el repertori contemporani, amb un incís especial en la música contemporània asiàtica. El composen 9 obres dels compositors asiàtics Toru Takemitsu, Unsuk Chin, Dai Fujikura i Yixuan Zhao; relacionats amb els compositors francesos Maurice Ravel i Pierre Jodlowski; la islandesa Anna Thorvaldsdóttir i el català Josep Maria Guix.

Malgrat les dificultats que ha generat la pandèmia per la contractació de concerts, Laura Farré Rozada projecta una nova gira per presentar el disc arreu, especialment en els països dels compositors: França, Islàndia, Corea del Sud, Japó, Xina, a més del Regne Unit, Espanya, Canadà i els Estats Units.

Girar pel món, però també tocar a les nostres comarques. Laura Farré Rozada espera poder interpretar en directe "Nimbus" a Vilanova i la Geltrú, la seva ciutat, on ja va presentar el seu primer disc "The French Reverie" i a d'altres properes com Vilafranca del Penedès, el Vendrell o Igualada, on fins ara no hi ha actuat en cap concert. 

190 mecenes de 25 països dels 5 continents financen
Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No