La cultura no s'atura

Sitges programa més de 50 propostes culturals amb Cesc Gay, Pepa Plana i Quim Masferrer com a caps de cartell

Al juny es recuperarà l'exposició antològica de La Cubana, ajornada l'any passat per la pandèmia

ACN Sitges 14-01-2021 17:07 Lectures 1357
L'actor que protagonitza l'obra '53 diumenges', Pere Arquillué, en una imatge cedida aquest 24 de novembre del 2020. ACN

L'actor que protagonitza l'obra '53 diumenges', Pere Arquillué, en una imatge cedida aquest 24 de novembre del 2020. ACN

La programació cultural de Sitges per aquest 2021 reunirà més de 50 propostes d'arts escèniques, exposicions i música. '53 diumenges', de Cesc Gay; 'Veus que no veus', de Pepa Plana; i 'Bona gent', de Quim Masferrer, encapçalen una planificació que per segon any consecutiu queda batejada com La Pregonera. Les propostes d'enguany amplien l'oferta del 2020 –quan es van preveure 37 espectacles- i dona més pes a l'oferta familiar. Al mateix temps, està previst repescar bona part d'allò que va quedar anul·lat l'any passat per la pandèmia, com l'exposició 'La Cubana, 40+1 anys: un viatge des del ‘no-res’ fins al 2021', que obrirà portes al juny al Centre Cultural Miramar per repassar la història de la companyia sitgetana.

El regidor de Cultura, Xavier Salmerón, ha assegurat que la programació s'ha dissenyat tenint presents les "limitacions" que poden haver degut a la covid-19, amb marge per aplicar canvis de dates si fos necessari. "Hem ideat la programació sobretot pensant en la mateixa ciutadania de Sitges per a què pugui gaudir de cultura sense desplaçar a altres municipis", ha remarcat.

La Pregonera arrencarà aquest divendres amb 'T’estimo si he begut, una producció de Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre, que es va haver d’ajornar l’any passat pel coronavirus. També es recuperarà 'Les cançons perdudes', mentre s'incorporen les propostes 'Likes' (Roc Esquius i Dara Teatre) i 'Perduts’ (Ramon Madaula), entre altres.

En paral·lel, l'Ajuntament de Sitges assenyala la voluntat de donar suport a l'escena local i comarcal. En aquest sentit, els vilanovins Dafnis Balduz i Carla Barroso presentaran l’obra 'Amics', mentre que el cicle estival Imprescindibles tornarà a reunir diverses bandes sitgetanes en actuacions de petit format.

En l'àmbit familiar, s'ofereixen vuit propostes. Destaquen el musical 'Bruna' (Mateu Peramiquel i Mar Puig), i els espectacles 'La botigueta' (Tanaka Teatre), i 'Big Chicken' (Xiula). Al mateix temps, està previst oferir entrada gratuïta al xou 'Tots nosaltres', de Fes-t’ho com vulguis.

Pel que fa a la dansa i el circ, la programació d'aquest 2021 a Sitges desplega, entre altres propostes, 'Dansa per tutti', d’Edu Pericas i Sol Picó; 'Xoc Anti-Tempo', del Ballet Contemporani de Catalunya; 'NU(e)S', de l’Esbart Maragall; i 'Around the world' de Brodas Bros.

A nivell musical, passaran pels escenaris del municipi Ramon Mirabet, La locomotora Negra, Ana Vidović, Los Nuevos íberos del jazz i la Camerata Eduard Toldrà, entre d’altres. També destaca la commemoració del centenari de l’estrena a Sitges de 'La Processó de Sant Bartomeu', d’Antoni Català i Vidal, a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal.

En relació a les exposicions, a banda de la mostra sobre La Cubana, prendran força les propostes dedicades a recuperar la memòria històrica, com 'Henry Buckley: Nunca se saVe' o 'Artistes republicanes'. A banda, La Pregonera també reuneix dues mostres fotogràfiques, sobre el confinament i sobre els ocells que habiten al municipi.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No