Festes d'hivern

L’agenda cultural salva la celebració de Santa Eulàlia a les Roquetes

Dues exposicions i dos espectacles a l’envelat de les Roquetes són els actes organitzats amb motiu de la festa major, suspesa per la pandèmia

Redacció Sant Pere de Ribes 01-02-2021 12:19 Lectures 1113
L’agenda cultural salva la celebració de Santa Eulàlia a les Roquetes. EIX

L’agenda cultural salva la celebració de Santa Eulàlia a les Roquetes. EIX

L’activitat programada amb motiu de la Festa Major de Santa Eulàlia, suspesa per l’actual situació epidemiològica, ha quedat limitada a una programació cultural amb dues exposicions i dos espectacles a l’envelat de les Roquetes. L’accés als actes s’haurà de fer mitjançant reserva prèvia d’entrades, clicant a https://entradium.com/es/organizers/ajuntament-de-sant-pere-de-ribes o bé a través dels codis QR que apareixen en el cartell de la programació.

L’únic acte tradicional de la festa major d’hivern de les Roquetes que es manté és l’ofici a l’església de Santa Eulàlia, divendres, 12 de febrer, a les 12h, presidit pel rector de la parròquia, mossèn Fermín Martín, que se celebrarà seguint les mesures de prevenció de la Covid-19 vigents. La resta d’activitats han quedat suspeses, seguint les restriccions aprovades per la Generalitat de Catalunya per a contenir la propagació del virus i que impedeixen programar cercaviles, rues, correfocs i actuacions de balls populars.

Exposició dels elements de la Festa Major i concert de Gisela

Del 6 a l’11 de febrer, l’envelat de les Roquetes acollirà l’exposició de l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes, les colles de foc, els Castellers de les Roquetes i l’Associació de Festes Populars de les Roquetes, organitzada pel Servei de Cultura. Durant els mateixos dies, s’hi podrà visitar també la mostra fotogràfica dels alumnes de l’Institut Xaloc Les Roquetes des del cel. Totes dues exposicions estaran obertes al públic de les 11.30h a les 13.30h i de les 17h a les 19.30h.

La programació es complementa amb dos espectacles. Divendres, 12 de febrer, a les 19h, hi ha prevista la representació de l’obra teatral Els Capdevila, i l’endemà dissabte, a les 18h, la sessió de Concert Kids, amb Gisela. Totes dues activitats les organitza l’Associació de Festes Populars de les Roquetes.

El Servei de Cultura ha decidit mantenir l’organització de les activitats de l’agenda cultural que habitualment es duen a terme al voltant de les festes populars amb l’objectiu de mantenir l’activitat cultural, el caliu i la tradició d’aquestes dates en la mesura del possible, tot respectant les necessàries mesures sanitàries. Aquestes activitats s’han adequat a les condicions permeses per la normativa vigent i s’han de dur a terme en recintes amb aforament controlat i reserva prèvia d’entrada. La decisió s’ha adoptat també seguint les línies marcades pel Pla de Reactivació Cultural Local, una de les apostes decidides pel Consistori per mantenir la contractació preferent d’artistes i professionals locals i del territori, tot ajudant al sector econòmic cultural en la dura situació actual.
 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No