La cultura no s'atura

El Festival Jazz Antic Sitges es re formula per la covid i suprimeix els actes al carrer i concerts als restaurants

La programació, amb artistes de Km 0, se centra només en propostes que permetin controlar l'aforament

ACN Sitges 25-03-2021 13:41 Lectures 3089

El Festival Jazz Antic Sitges retorna aquest any al municipi però reinventa el format per ajustar-se a la pandèmia. Després de la suspensió del 2020, aquest cop els organitzadors aposten per modificar part de la festa per tal d'evitar un segon any en blanc. El principal canvi és la supressió dels actes al carrer, els concerts als restaurants i les tradicionals Jam Sessions. La programació se centra, doncs, en aquells actes que permetin controlar l'aforament, ara per ara ajustat a un 50%. Del 8 a l'11 d'abril, el Festival Jazz Antic preveu reunir una seixantena de músics procedents d'arreu del territori català, molts ells de Sitges. La gira de comiat de la Locomotora Negra o Los Nuevos Íberos del Jazz són els plats forts.

Durant el festival també es podrà veure l’actuació d’Acampada Manouche, que reunirà alguns dels millors músics de jazz manouche del circuit internacional. Diumenge 11 d'abril, la programació la clourà la Big Band Sitges.

Tot i que el gruix de la programació ja està tancat, el director artístic del festival, Joan Pinós, avança que hi ha una part del calendari que ha quedat oberta a l'espera d'anunciar nous actes que permetin congeniar la música i la promoció del teixit comercial. Alguns d'aquests futurs esdeveniments podrien programar-se més enllà de l'11 d'abril.

En paral·lel, es mantindran les audicions escolars amb l’objectiu que l’alumnat descobreixi els orígens del jazz i com es van fusionar elements musicals de diferents cultures. A causa de la covid, però, les audicions es faran tan sols dos dies per reduir l’aforament dels concerts escolars i evitar desplaçaments en autobús.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No