Ardhara

Canyelles convoca la Biennal d’arts plàstiques i visuals 2021 del Penedès i Garraf

Per primera vegada es pot participar a partir dels 18 anys sense màxim d’edat i el concurs està dotat amb tres premis.

Susana Nogueira Canyelles 29-03-2021 9:27 Lectures 1303
Canyelles convoca la Biennal d’arts plàstiques i visuals 2021 del Penedès i Garraf. EIX

Canyelles convoca la Biennal d’arts plàstiques i visuals 2021 del Penedès i Garraf. EIX

L’Ajuntament de Canyelles, la comissió de Patrimoni i Cultura de Canyelles i l’associació Ardhara, han presentat aquest divendres el nou certamen de “Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals 2021” que se celebrarà a Canyelles de l’1 al 10 d’octubre, amb una exposició col·lectiva. Està adreçat a totes aquelles persones a partir dels 18 anys amb creativitat en l’àmbit del dibuix, la pintura, l’escultura-volum, el gravat, la fotografia, la joieria, el tèxtil i les instal·lacions, de les comarques del Garraf i el Penedès. En aquesta edició oferiran premis a les persones que quedin en els tres primers llocs.

Joan Nadal, membre de l’Associació Ardhara, ha dit que “en un moment difícil com està vivint el sector cultural i artístic, l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha fet possible que s’ofereixi un ajut als guanyadors i a les guanyadores, el primer de 1.000€, el segon de 500€ i  el tercer de 200€”.

L’objectiu principal d’aquest certamen és potenciar la creativitat emergent de l’art de les comarques del Garraf, l’Alt i el Baix Penedès.

Durant la presentació, Nadal, ha compartit que en els anys 80, des de la Generalitat van tenir una iniciativa per promoure l’àmbit cultural i d’arts plàstiques per tot Catalunya. Del 1991 al 1995 es van fer projectes rellevants per exaltar la cultura catalana, per diferents motius durant 20 anys aquests projectes van quedar aturats. Arran d’això, amb l’objectiu de promoure l’art contemporani que cada vegada més s’està creant al Penedès i Garraf, Vilafranca del Penedès, el Vendrell i Vilanova i la Geltrú van celebrar el certamen per donar-li l’oportunitat a tots i a totes les artistes que volien compartir el seu art. Nadal ha dit que “ enguany Canyelles acull el Biennal d’arts plàstiques i visuals, amb els valors de totes les persones que tenen coses a dir en l’àmbit creatiu i defensar la cultura com sempre ha fet”. També ha avançat que estan dissenyant activitats paral·leles d’arts plàstiques, música i poesia, que es portaran a terme durant els dies que duri l’exposició.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, s’ha mostrat satisfeta i agraïda perquè a Canyelles es pugui celebrar la nova edició, activitats que enriqueixen la cultura i ha dit que “en un moment de pandèmia, és un orgull per al municipi donar a conèixer les obres dels artistes del nostre territori”. Huget ha agraït el treball que està fent per la cultura la Comissió de Patrimoni, creen nous projectes per a una població petita i creuen en les il·lusions, en l’art i en les oportunitats dels artistes.

Les inscripcions es poden fer fins al 31 de juliol de 2021, a través d’instància, presencialment a l’Ajuntament de Canyelles o bé a través de la seu electrònica: https://www.seu-e.cat/ca/web/canyelles

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No