Rom sitgetà

Bacardí tanca el museu de Sitges

El govern municipal feia un any i mig que es plantejava fer fora la marca de licors del Mercat Vell

ACN/ Jordi Pujolar Sitges 16-04-2021 14:06 Lectures 4138
Gran pla general de l'exterior de la Casa Bacardí, al Mercat Vell de Sitges. Imatge de l'agost del 2019. ACN

Gran pla general de l'exterior de la Casa Bacardí, al Mercat Vell de Sitges. Imatge de l'agost del 2019. ACN

Bacardi ha anunciat que tanca la casa museu del Mercat Vell de Sitges. La marca s'havia instal·lat al municipi l'any 2010 a través de la concessió de l'equipament públic, on hi exposava la història de l'empresa i oferia també degustacions. L'espai va obrir per últim cop el 28 de març i ja no tornarà a obrir. La companyia ho atribueix a la situació provocada per la pandèmia. Es dona la circumstància que el govern municipal ja feia un any i mig que havia plantejat la possibilitat de fer fora Bacardi del Mercat Vell en el marc d'un debat sobre els usos dels equipaments públics. De fet, alguns membres de l'actual govern, com Guanyem, ja havien estat molt crítics des de l'oposició amb el fet que el Mercat Vell es destinés a usos privats.

Bacardi ha explicat a través d'un comunicat que la decisió ha estat "difícil" i molt meditada. "Casa Bacardí ha estat una atracció local molt estimada i ben valorada per tots els que van visitar-la, però les darreres limitacions han implicat que el nombre potencial de visitants que podem acollir sigui extremadament baix", argumenten.

La companyia detalla que malgrat el tancament, continuarà complint amb les seves obligacions financeres i abonarà mensualment el lloguer del Mercat Vell a l'Ajuntament de Sitges fins al mes de setembre d'aquest 2021, quan expira el contracte vigent entre la marca de licors i el consistori.

El rom cubà d'un sitgetà

El fundador de Bacardí, Facundo Bacardí Massó, va néixer a Sitges el 1814. El 1930 va emigrar a Cuba i allà va treballar com a importador de vi i va començar també a experimentar amb la destil·lació de rom. Les primeres mostres del que avui es coneix com a Bacardi van sorgir el 1862 d'una petita destil·leria de Santiago de Cuba.

GUIA IL·LUSTRADA DE L'HAVANA XICA

Sitges, només sol i calitges?

Bienve Moya

Vull advertir una vegada més que aquests articles quinzenals no són treballs de divulgació històrica sinó que tenen una deliberada vocació literària. Pretenen sobretot despertar la curiositat i excitar, si és possible, la imaginació sobre allò que va ser un dia, i el caliu què en queda de la foguera que havia estat

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No