Sant Jordi 2021

El CIRMAC celebra la Diada de Sant Jordi als jardins de la Masia d'en Cabanyes

Aquesta serà la Xª Lectura compartida i encadenada de poesia, per a retre homenatge al poeta Manuel de Cabanyes i enguany també a la poeta Felícia Fuster

El CIRMAC celebra la Diada de Sant Jordi als jardins de la Masia d'en Cabanyes. CC Garraf

El CIRMAC celebra la Diada de Sant Jordi als jardins de la Masia d'en Cabanyes. CC Garraf

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) celebra la Diada de Sant Jordi als jardins de la Masia d’en Cabanyes fent homenatge a la poesia i recordant el poeta Manuel de Cabanyes. Enguany també es farà un reconeixement especial a la poeta, pintora i traductora Felícia Fuster, en el centenari del seu naixement.

Conduït per la periodista d'Eix Diari Laura Marín, l'acte tindrà lloc el diumenge 25 d'abril als jardins de la Masia, i té per objectiu encadenar paraules i poemes de Cabanyes i Fuster, així com de poetes vilanovines i d’altres autories.

El programa comença a les 11 h amb l’Homenatge a Manuel de Cabanyes (1808-1833), considerat el poeta i escriptor romàntic d’abast més internacional de la ciutat de Vilanova i l a Geltrú. La introducció anirà a càrrec de Xavier Solà de Andrés, estudiós especialista en l’autor.

Tot seguit es donarà pas a la lectura encadenada de poemes del llibre “Manuel de Cabanyes. Poemes essencials” amb selecció, traducció i comentaris d’Oriol Pi de Cabanyes. L’acte és obert a poetes de la comarca i a totes les persones qui vulguin posar-hi la seva veu.

L’acte continua amb l’homenatge a Felícia Fuster (1921-2012) una de les veus més singulars de la literatura contemporània. La presentació anirà a càrrec de l'escriptora Mercè Foradada. La lectura dels seus poemes es farà a partir del recull “Obra poètica”, una publicació a cura de l’escriptora Lluïsa Julià, comissària de l’any Felícia Fuster, que inclou poemes dels llibres “Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils” (1984), “Aquelles cordes del vent” (1987), “I encara” (1987), “Versió original” (1996) i “Sorra de temps absent” (1998).

Després es farà l’homenatge a la poesia a càrrec de Rosa Herráiz, amb la presentació de l’antologia poètica “Entre nosotras el mar” (2020), un projecte on ha agermanat poetes cubanes, de Matanzas, i poetes vilanovines, entre les quals Teresa- Costa Gramunt, Blanca Deusdad, Dolors Juan Hill, Ester Astudillo, Anna Bertran, Raquel Casas, Agustina Moya, Francesca Calaf, Montserrat Lago, Manoli Álvarez, Cristina Grisolía i Luz Cassino.

Finalment es convidarà al públic a la lectura lliure de poesia, amb creacions pròpies o d’altres poetes, espontànies i/o escollides. La Biblioteca Armand Cardona Torrandell posarà a disposició una selecció de llibres de poesia per a l'ocasió.

Les persones que ho desitgin podran fer, al final de l’acte, una visita lliure al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.

L’acte es realitzarà seguint totes les mesures de prevenció de la Covid-19: cal portar mascareta i fer servir gel hidroalcohòlic. Les cadires estaran ubicades seguint la distància de seguretat i l’aforament serà limitat.

Per a participar-hi cal confirmar la vostra assistència enviant un correu a info@arccultural.cat. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

Cruïlles


  • Jonathan Franzen (Autor), Mireia Alegre (Traductor)

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!