Dia Internacional de la Dansa

Sis escoles del Garraf celebren el Dia Internacional de la Dansa amb el projecte “Dansa Ara Garraf”

Amb motiu de la pandèmia, l’acte es farà a través d’un vídeo que es podrà veure a les xarxes socials del Consell Comarcal del Garraf, dels ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes i Cubelles, i dels centres educatius que hi col·laboren

Sis escoles del Garraf celebren el Dia Internacional de la Dansa amb el projecte “Dansa Ara Garraf”. CC Garraf

Sis escoles del Garraf celebren el Dia Internacional de la Dansa amb el projecte “Dansa Ara Garraf”. CC Garraf

Sis escoles de la comarca celebraran el Dia Internacional de la Dansa, el dijous 29 d’abril, amb un vídeo de presentació del projecte “Dansa Ara Garraf”. Aquest projecte està adreçat a alumnes de segon i tercer de primària per a promoure les seves habilitats rítmiques i artístiques mitjançant la dansa contemporània, d’una manera lúdica i creativa.

Enguany hi participen 283 alumnes de sis escoles de la comarca: Maria Ossó, Esteve Barrachina i Escola Pia, de Sitges; Les Roquetes i Mediterrània, de Les Roquetes, Sant Pere de Ribes; i Vora del Mar de Cubelles.

Amb motiu de la pandèmia, s’ha realitzat un vídeo amb les danses de cada centre, així com una actuació de l’empresa Factoria Mascaró, que ha impartit la formació a les escoles que hi participen.

El vídeo s’inicia amb la benvinguda per part de l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que felicita a totes les persones participants i agraeix tot el treball fet “que servirà no només per a aprendre a ballar, sinó per a adquirir coneixements per al futur, com el treball en equip i la possibilitat d’expressar-nos amb el moviment del nostre propi cos”.

Per la seva part, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, envia un missatge de felicitació a l’alumnat i al professorat que ha participat en “aquesta iniciativa tan necessària”. La presidenta destaca que “és molt important que qualsevol iniciativa artística sigui present en els nostres centres educatius” i afegeix que “en aquesta situació tan complexa de la pandèmia, ens hem demostrat que l’art, en qualsevol de les seves manifestacions, no es pot confinar”.

Aquest vídeo es podrà veure a les xarxes socials del Consell Comarcal del Garraf, dels ajuntaments de Sitges, Sant Pere de Ribes i Cubelles, i dels centres educatius que hi col·laboren a partir del 29 d'abril.

“Dansa Ara Garraf” es va iniciar durant el curs 2018-2019, amb una primera edició liderada per Sant Pere de Ribes que es va realitzar al pavelló poliesportiu de Ribes, i va comptar amb la participació de 717 alumnes de 16 escoles de la comarca.

Durant el curs 2019-2020 el projecte va ser liderat per Sitges, que va portar a terme diverses formacions als mestres de les escoles. Es va organitzar l'acte de presentació de les danses per al mes d’abril de l’any passat, però es va haver d’anul·lar per la pandèmia i es va proposar fer un acte virtual per a aquest any.

En aquesta edició, l’alumnat del batxillerat artístic de l’Institut Joan Ramón Benaprès de Sitges va elaborar el disseny del logotip del “Dansa Ara Garraf”, que es va imprimir en les samarretes que posteriorment es van repartir a l’alumnat.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local