Cinema del Vi i el Cava

2.500 persones tornen als escenaris del Most Festival

Un edició atípica al juny suma 8.000 espectadors (2.500 persones de públic presencial + 5.500 visualitzacions a Filmin) que ha mantingut la programació presencial habitual, tant al Penedès com al Priorat, amb una seixantena d’actes

2.500 persones tornen als escenaris del Most Festival. Most Festival

2.500 persones tornen als escenaris del Most Festival. Most Festival

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’edició del Most Festival d’enguany ha sumat 2.000 assistents al Penedès i 500 persones al Priorat. Els 2.500 espectadors representen un descens del 55% respecte les dades registrades el 2019. El canvi de calendari, de novembre a juny, és un dels motius principals que expliquen el descens en el nombre d’assistents presencials al festival. Però també cal tenir en compte la normativa vigent que obligava a la reducció dels aforaments en els espais de projecció o la coincidència amb el final del curs escolar que ha impedit gaudir del Most a les escoles. Segurament el final de l’estat d’alarma també ha afectat un Most que estava programat per poder arribar a casa a les 23 h.

En canvi, la proposta online del festival a la plataforma Filmin que va oferir un total de 21 títols vinculats al Most ha estat molt ben rebuda i suma 5.500 visualitzacions.

Entre tots els actes, de manera presencial i online, el festival ha comptat amb uns 8.000 espectadors.

Cinema de luxe al Penedès i al Priorat

El Most 2021 ha programat més de seixanta projeccions de totes les seccions a diferents espais, cellers i municipis del Penedès i del Priorat. El festival també ha comptat amb la presència del cineasta Pere Portabella i del sommelier Ferran Centelles (ambdós Premis Honorífics Most 2021). El públic amant del cinema ha pogut gaudir de grans pel·lícules de preestrena com Ammonite, La vida de los demàs o la gran guanyadora de Màlaga, El ventre del mar, d’Agustí Villaronga. Entre les pel·lícules de Collita 2021, la secció competitiva del festival, cal destacar la guanyadora del gran premi del jurat, L’âge d’or, de Jean-Baptiste Alazard, un diari filmat que es torna testimoni i demostració que d’altres formes de viure són possibles. El festival ha projectat un total de 41 obres relacionades amb les cultures del vi on s’inclouen 14 documentals, 10 ficcions i 17 espots de 9 països diferents.

L’organització ja treballa en la propera edició que tindrà lloc durant la primera quinzena de novembre de 2022, recuperant el seu calendari habitual.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local