Artesania

L’Arboç brilla a la Biennal Internacional de Punta al Coixí celebrada a Sebourg, a França

L’estand de l’Arboç genera una gran expectació al certamen francès

L’Arboç brilla a la Biennal Internacional de Punta al Coixí celebrada a Sebourg, a França. Ajuntament de l'Arboç

L’Arboç brilla a la Biennal Internacional de Punta al Coixí celebrada a Sebourg, a França. Ajuntament de l'Arboç

La punta arbocenca ha estat present del 27 al 30 d’agost al certamen internacional que cada 2 anys es celebra a la ciutat francesa de Sebourg (Xème Biennale Internationale de Dentelle à Sebourg). La delegació de l’Arboç, amb l’alcalde Joan Sans, la regidora de Cultura Sònia Magrané i el director del Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç, Sergi Sedó, al capdavant, va generar una enorme expectació amb les demostracions en viu de la tècnica arbocenca de fer punta, de la mà de les puntaires convidades Mercè Ribas, Aida Pou, Maria Raya i Antònia Urpí. A més, es va muntar un estand amb un gran nombre de tel.les brodades de gran valor.

L’organització del certamen francès va manifestar la seva satisfacció per la gran quantitat de materials exposats i, sobretot, per la seva excepcional qualitat. De fet, la parada de l’Arboç era presidida pel magnífic vestit de núvia i el seu ram procedents de la sala 3 del Museu de Puntes al Coixí, obres d’Antonyita Llorens i Antònia Miquel respectivament. A banda, també es van exposar obres emmarcades, ventalls, tovalloles i mantons procedents de col·leccions particulars, totes elles d’una excel·lent qualitat.

El públic francès i internacional que va assistir a la Biennal va valorar molt les obres exposades, tot i que van ser les demostracions en viu de la tècnica arbocenca el que més expectació va generar.

En el parlament inaugural, l’alcalde Joan Sans va assenyalar la internacionalització del fet puntaire com una de les estratègies més viables per assolir l’excel·lència que ha de permetre que la punta al coixí catalana sigui reconeguda arreu del món.

La presència de l’Arboç a la Desena Biennal Internacional de Punta al Coixí de Sebourg ha estat una acció promoguda per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Arboç amb la col·laboració de la Fundació Privada Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!



Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

Cruïlles


  • Jonathan Franzen (Autor), Mireia Alegre (Traductor)

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!