Tots Sants 2021

Vilafranca ampliarà la capacitat del cementiri a finals d'aquest any

L'Ajuntament rehabilitarà la capella que porta dos anys tancada per l'aparició d'unes esquerdes en el seu interior

Vilafranca reforça el servei de cementiri tota la setmana per facilitar les visites a l’entorn de Tots Sants. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca reforça el servei de cementiri tota la setmana per facilitar les visites a l’entorn de Tots Sants. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Arran de la festivitat de Tots Sants amb les tradicionals visites als cementiris, l’Ajuntament de Vilafranca té previst reforçar horaris i serveis de cara a facilitar a la ciutadania l’assistència al recinte del cementiri en unes dates tant assenyalades. El regidor de Governació, Miquel Medialdea, ha presentat aquest migdia les ampliacions de serveis i algunes novetats relacionades amb el recinte del cementiri de Vilafranca.

Tot i que enguany ja no hi haurà restriccions sanitàries relacionades amb la COVID19, des de l’Ajuntament el regidor ha recomanat “evitar aglomeracions i que les visites al cementiri es facin de manera esglaonada al llarg de tota la setmana vinent i fins a l’1 de novembre. Al cementiri estaran senyalitzats itineraris recomanats”. L’horari durant la setmana del 25 d’octubre a l’1 de novembre serà cada dia de les 9 a les 18h, de forma ininterrompuda i es reforçaran serveis com el de disposar d’escala per accedir als nínxols més alts.

Com és tradicional els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, hi hauran instal·lades parades de venda de flors i elements florals ornamentals a la plaça del Pedró, situada prop del cementiri.

Enguany es tornarà a fer la pregària del dia dels difunts el 2 de novembre, a les 17h, davant la capella del cementiri. Relacionat amb la capella, Miquel Medialdea ha explicat que en aquesta edificació, declarada bé cultural d’interès local i que porta dos anys tancada per l’aparició d’unes esquerdes en el seu interior, ben aviat s’hi farà una important intervenció consistent en la reparació i el reforç estructural. Aquest projecte s’executarà després d’haver fet un estudi arquitectònic profund. Les obres tenen un pressupost  de 122.666,86€.

Finalment el regidor ha avançat que entre finals d’aquest any i principis del vinent l’Ajuntament té previst ampliar el nombre de nínxols i cineraris al cementiri per tal de donar resposta a les demandes existents, que s’han incrementat arran de la pandèmia. En total es construiran 56 nínxols i 40 cineraris nous. El regidor explicava que de cineraris (espais per col·locar urnes amb cendres de persones difuntes) “actualment no n’hi ha de disponibles i de nínxols, amb la previsió que havíem fet abans de la pandèmia, podria ser que ens quedéssim curts a mitjà termini, arran de l’increment de defuncions del darrer any i mig”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local