Història local

Bienve Moya posa en marxa el micromecenatge per publicar la Guia de l'Havana Xica

El llibre és un recull dels articles publicats a EIX DIARI que expliquen la conformació de Vilanova i la Geltrú

Bienve Moya posa en marxa el micromecenatge per publicar la Guia de l'Havana Xica. EIX

Bienve Moya posa en marxa el micromecenatge per publicar la Guia de l'Havana Xica. EIX

L'escriptor i folklorista vilanoví Bienve Moya ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per publicar la Guia de l'Havana Xica, un recull dels articles publicats a EIX DIARI que expliquen la conformació de Vilanova i la Geltrú. Moya proposa amb aquests articles viatjar per una guia del territori urbà i paisatgístic de Vilanova i la Geltrú i la comarca, per conèixer la ciutat que s'ha construït al llarg dels segles i entendre-la tal com és i es viu ara. De fet, no és un llibre d'història ni una guia a l’ús actual d’aquesta mena de manuals. Amb una estructura literària, facilita poder moure’s per la ciutat i la seva comarca a través de l’espai històric fossilitzat en l’urbanisme, la història i l’imaginari.

La campanya de micromecenatge ofereix la possibilitat de participar amb 10 euros i amb 50 euros i els mecenes rebran com a recompensa un exemplar o cinc exemplars del llibre a casa. L'objectiu inicial de l'autor és editar uns 200.

Com explica l'autor, "Vilanova i la Geltrú ─coneguda com L’Havana Xica─ com altres poblacions, en el seu atzarós avenir no ha seguit un camí lineal que l’hagi dut a ser el que és avui. Al llarg de la seva història els humans que han habitat la ciutat i els seus voltants, l’han concebut en funció de la peremptorietat de les seves vides i dels seus projectes de futur. Alguns d’aquests projectes van poder ser duts a la pràctica, d’altres devien fracassar i han estat oblidats. Dels exitosos n’ha quedat memòria, la història; dels fracassats en queden les restes: els carrers i els murs, els llocs entre les quals van iniciar-se, en queda la llegenda, l’imaginari".

El llibre no s’ocupa només de Vilanova i la Geltrú, sinó que dona cabuda a les poblacions de l’entorn comarcal, la que avui denominem el Garraf i que històricament s’ha denominat el Penedès, dins la qual queda emmarcada Vilanova i la Geltrú essent-ne avui el nucli urbà capdavanter, tant per la seva demografia, com perquè al llarg de la història moderna, la seva població s’ha distingit com a la societat més dinàmica i disposada a encapçalar els impulsos socials i econòmics més avançats.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!