Memòria històrica

Vilanova tindrà un Bosc de la Memòria de la Deportació al costat del cementiri

El projecte vol retre homenatge als 34 deportats del Garraf als camps nazis amb la plantació d'un arbre per cadascun d'ells i un testimoni de la seva biografia

Vilanova tindrà un Bosc de la Memòria de la Deportació al costat del cementiri. Projecte Buchenwald

Vilanova tindrà un Bosc de la Memòria de la Deportació al costat del cementiri. Projecte Buchenwald

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova tindrà un Bosc de la Memòria de la Deportació al costat del cementiri. Aquest matí s'han iniciat les obres de millora de l'espai on s'ha d'ubicar el Bosc de la Memòria de la Deportació. Amb la col·laboració d’Arba Litoral, Garraf Coopera, Associació de Veïns del  Tacó i l’Associació Projecte Buchenwald i la implicació i suport de l' Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

El Bosc de la Memòria és un projecte de memòria històrica i democràtica que vol retre homenatge als 34 deportats del Garraf als camps nazis: "persones lluitadores i resistents antifeixistes que van lluitar contra el franquisme i contra el nazisme, i que ara tindran en aquest espai, un lloc de record amb la plantació d'un arbre per cadascun, i amb la referencia a la seva biografia".

Després de l'adequació del terreny, el solar que hi ha entre el cementiri, la rambla dels Països Catalans i l'avinguda de Vilafranca, està previst que els proper dies 16, 22 i 29 de gener es faci la plantació dels arbres, dins del programa de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Vilanova i dels actes commemoratius del Dia Internacional de l'Holocaust, amb la participació de familiars dels deportats, voluntaris i voluntàries de les entitats, joves estudiants de secundària i entitats integrants del Projecte Buchenwald.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local