Art contemporani

La Fira d’Art de Sitges canvia de model i es complementarà amb propostes de dinamització cultural al Mercat Vell

S'amplien les dates de la mostra durant dos caps de setmana amb l’objectiu d'atreure visitants i residents

La Fira d’Art de Sitges canvia de model i es complementarà amb propostes de dinamització cultural al Mercat Vell  . Ajuntament de Sitges

La Fira d’Art de Sitges canvia de model i es complementarà amb propostes de dinamització cultural al Mercat Vell . Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fira d’Art de Sitges canvia aquest 2022 el format i se celebrarà durant dos caps de setmana, entre l’11 i el 20 de març, al Mercat Vell, un equipament municipal que recentment s’ha recuperat. Enguany aquest esdeveniment es podrà realitzar després que es va haver d’anul·lar els anys 2020 i 2021 a causa de la Covid-19. Per aquest motiu, aquest any hi participaran la quarantena d’artistes, escollits en un procés de selecció per a les edicions dels dos anys anteriors que no es van poder realitzar i per això no s’obriran noves places.

La nova ubicació de la Fira d’Art deixa enrere la carpa al passeig de la Ribera i amplia la seva durada als dies  12, 13 i 19 i 20 de març d’11 a 20h. També com a novetat i per complementar la fira, es desenvoluparà al seu voltant un mercat que oferirà espectacles, propostes artístiques, culturals, gastronòmiques i activitats recreatives que tindran lloc a la plaça de l’Ajuntament (al voltant del Mercat Vell, la Casa de la Vila i la rectoria) en un espai que té uns 600 m² aproximats. L’Ajuntament de Sitges obre des d’avui i fins a l’11 de febrer la convocatòria per atorgar una llicència temporal per participar-hi a promotors/es interessades que presentin propostes artístiques, culturals i gastronòmiques al voltant del Mercat Vell. La regidoria de Cultura ha realitzat aquesta reformulació de la Fira d’Art per atreure més visitants i residents en aquest indret de la vila.  

Les sol·licituds es poden trametre a la seu electrònica de l’Ajuntament de Sitges i han d’anar acompanyades d’una memòria explicativa de l’activitat presentada que pot ser espectacles teatrals, musicals de dansa, òpera, de circ, recreatives, entre d’altres. Després d’un procés de valoració de les propostes, es donarà a conèixer telemàticament el veredicte a través del tauler d’anuncis.

Fira d’Art de Sitges

La Fira d’Art de Sitges és des de l’any 1993 un aparador de l’art contemporani. Pintors i escultors locals i d’arreu de Catalunya hi exhibeixen al públic les seves creacions artístiques com dibuixos, pintures, gravats i escultures. Fa anys, des del 1994 fins al 2007, la Fira d’Art s’havia celebrat en dos caps de setmana a l’envelat del Passeig de la Ribera, i ara es recupera aquest format tot i que canvia d’escenari per situar-se al Mercat Vell per tal que la Fira estigui més dinamitzada i pugui atreure més visitants i residents en aquest indret de la vila.

El ple de l’Ajuntament de Sitges del 23 de març de 2019 va declarar la Fira d’Art, esdeveniment d’especial interès per a Sitges en el qual hi participen artistes de l’escena catalana i noms emergents. 
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local