Joves Violoncel·listes 2022

La Fundació Pau Casals no impedirà que músics russos optin al Guardó Internacional per a Joves Violoncel·listes

Tot i que preveuen menys candidats per la guerra a Ucraïna, conviden a joves de tot el món a participar-hi

La Fundació Pau Casals no impedirà que músics russos optin al Guardó Internacional per a Joves Violoncel·listes. Fundació Pau Casals

La Fundació Pau Casals no impedirà que músics russos optin al Guardó Internacional per a Joves Violoncel·listes. Fundació Pau Casals

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des d’avui i fins el 17 de maig, els violoncel·listes menors de 23 anys d’arreu del món que vulguin optar al Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2022 podran presentar les seves candidatures. També ho podran fer els músics russos, que no seran vetats per la guerra d’Ucraïna. “Com que el llenguatge de la música és universal no farem distincions, sempre que es faci des del respecte i en favor de la pau”, ha apuntat Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals durant la presentació d’una nova edició del guardó. Tot i reconèixer que el conflicte bèl·lic disminuirà el nombre de candidats, Pardo ha fet una crida a la participació per fer de la música, com defensava Casals, una “eina de pau”.

El Guardó Internacional Pau Casals és una de les convocatòries internacionals més prestigioses per a joves violoncel·listes i compta amb tres primers premis, dotats amb 18.000, 12.000 i 6.000 euros i set mencions d’honor.

A més de l’aportació econòmica, els guardonats tindran l’oportunitat de participar en els concerts que organitza la Fundació Pau Casals i rebran assessorament en el desenvolupament de la seva trajectòria professional i artística.

Les bases del concurs ja es poden consultar al web de la Fundació Pau Casals. Entre les candidatures rebudes, un primer jurat en seleccionarà un màxim de 10 que participiran a l'audició final del 18 de novembre on, un segon jurat, n'escollirà els guanyadors.

Peter Thiemann, violoncel·lista i membre del jurat, ha recordat que, més enllà de ser un dels millors violoncel·listes de la història, Pau Casals va ser un "incansable defensor de la democràcia, la justícia i la llibertat". Un valors, ha afegit, més necessaris que mai en plena invassió russa d'Ucraïna.

Thiemann ha fet una crida a tots els violoncel·listes joves del món a presentar-se perquè, d'una banda suposa "formar part del llegat de Casals", i de l'altre per l'oportunitat que representa per millorar la formació musical dels guanyadors i la projecció de la seva carrera. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local