Art contemporani

Satisfacció a Sitges amb el canvi de format de la Fira d’Art

L’artista Montse Marcet és la guanyadora del Premi a l’Artista de la Fira d’Art de Sitges 2022

Satisfacció a Sitges amb el canvi de format de la Fira d’Art. Ajuntament de Sitges

Satisfacció a Sitges amb el canvi de format de la Fira d’Art. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Fira d’Art de Sitges 2022 ha tancat portes aquest diumenge amb una valoració molt positiva del canvi de model per part de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges. Aquesta iniciativa, que s’ha desenvolupat al llarg de dos caps de setmana (12 i 13, 19 i 20 de març) al Mercat Vell, ha reunit una quarantena d’artistes de Sitges i de la resta de Catalunya que han mostrat la seva creativitat.

L’estrena del nou format (ampliació de dies i canvi d’ubicació) ha estat marcat per la meteorologia, però malgrat això el regidor de Cultura, Xavier Salmerón, fa un balanç notable d’aquesta iniciativa artística: “La valoració de la Fira d’Art 2022 és molt positiva tenint en compte la climatologia que ha fet durant els dos caps de setmana. Els artistes han estat contents, tot i que encara hi ha aspectes que cal millorar de cara l’any vinent com, per exemple, que els espais siguin més grans per als creadors”. El regidor de Cultura també s’ha mostrat satisfet del “binomi Fira d’Art i del Maricel Market que ha permès establir sinergies al centre de la vila, juntament també amb la Fundació Stämpfli que ha celebrat jornades de portes obertes”.

Al llarg dels dos caps de setmana també s’han programat propostes lúdiques com tallers familiars, xerrades i exposicions, entre d’altres per apropar l’art al públic. Per complementar l’oferta, al voltant de la plaça de l’Ajuntament s’ha celebrat el Maricel Market amb food trucks, degustacions i maridatges amb gastronomia sitgetana, actuacions musicals, tallers familiars i una mostra de talent local, entre altres activitats.


Montse Marcet Soler, Premi Artista Fira d’Art 2022

L’artista i decoradora sitgetana Montse Marcet Soler ha estat la guanyadora del Premi a l’artista de la Fira d’Art de Sitges 2022. L’anunci s’ha fet coincidint amb l’última jornada de la Fira d’Art d’aquest any.  L’any que ve una obra seva il·lustrarà el cartell de la Fira d’Art del 2023.

Molt emocionada, Montse Marcet ha agraït el guardó i ha manifestat que està “molt contenta de rebre aquest reconeixement d’un jurat especialitzat” i alhora assegura que ha estat “una gran sorpresa perquè no m'esperava guanyar entre una quarantena d’artistes”.

El jurat, format per l’artista Núria Corretgé, l’artista Horacio Elena i la comissària de la Fira d’Art, Maribel Navarro, han assegurat que ha estat una decisió complicada escollir l’artista guanyadora perquè el nivell era molt alt”. Durant l’acte també ha remarcat que s’ha escollit Montse Marcet “pel seu entusiasme, per la seva feina i sempre lluitant perquè la qualitat de la feina sigui millor. També per la teva fidelitat a la Fira d’Art”.

L’artista sitgetana, Montse Marcet, sempre ha pintat des de petita, tot i que es va formar a la Llotja de Barcelona en estudis d’arquitectura d’interiors. Professionalment va treballar com a decoradora d’interiors i amb l’inici del nou mil·lenni va fer el pas del dibuix tècnic i figuratiu a l’abstracte i a la combinació de textures. Ha participat en la Fira d’Art 11 vegades per exhibir la seva obra, també va dissenyar la instal·lació ‘El mar a la butxaca’, l’any 2019 com a projecte decoratiu d’un espai comú per on poder fer una pausa.  La pintora conrea l’aquarel·la i el gravat i també la il·lustració, un camp artístic en què es va estrenar amb els contes ‘El somni de la iaia Ina’ i ‘Els gats de la iaia Ina’, escrits per Fina Roig.

En el marc de la programació de ‘La Pregonera’ del 2021, Montse Marcet Soler va exposar per primera vegada una exposició individual ‘Thalassa’ a la planta baixa del Miramar-Centre Cultural, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges. La mostra va permetre veure un recorregut per 24 quadres, el disseny de les catifes de Corpus al primer tram del carrer Jesús que realitza des de l’any 1973, il·lustracions de contes infantils i, alhora, llibres que crea per col·laborar amb la Festa de la Poesia. També ha participat en mostres col·lectives i ha a fires i concursos dins i fora de Sitges.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local