Salvant obstacles

Pere Carbó / Il·lustrador: Adrià Fruitós Infantil

Editorial Baula
Català

Portada del llibre Salvant obstacles

Ariadna Civit. ClijCAT/Faristol / ACPG

Si la mort d'una persona estimada és un dels tràngols més amargs per a un adult, com viu un nen l’absència del seu íntim amic? Una excel•lent reflexió sobre com es manifesta la pèrdua en un cos que en pren consciència però encara no està preparat per assimilar-la.

El Robert, un nen de dotze anys, i les seves accions esdevindran una olla de sentiments contradictòria. La mort del Quim impacta en el seu comportament i reacciona negativament davant el que l’envolta. Treu males notes, es mostra apàtic i és castigat sovint. Un dels càstigs consistirà a quedar-se a casa els avis, i aquí és on l’autor situa el nus, que es concentra en un cap de setmana. El personatge evoluciona gràcies a l’astúcia i coneixement dels avis, que el fan desprendre del pes de no haver pogut acomiadar-se del Quim. Les il•lustracions en blanc i negre no només contribueixen a expressar la grisor, sinó que també acompanyen l’evolució del text: tots els personatges es dibuixen amb una expressió hieràtica fins que al final, ja alliberat el Robert del que bullia a dins seu, s’esbossen somriures.

El llibre traspua el vessant professional de l’autor com a psicòleg. Amb un estil proper, que sap transmetre la seva visió del món, l’autor demostra també que sap com salvar els obstacles de la paraula.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.