Biografia

16 escalones antes de irme a la cama

Juan Manuel Montilla "El Langui"

No és casual el títol d'aquest llibre. Aquests "16 graons" als que Juan Manuel Montilla "El Langui" recorre per donar nom al seu primer llibre són una bona metàfora de la seva vida

Portada del llibre 16 escalones antes de irme a la cama

www.llibresdempresa.cat

No és casual el títol d'aquest llibre. Aquests "16 graons" als que Juan Manuel Montilla "El Langui" recorre per donar nom al seu primer llibre són una bona metàfora de la seva vida, dels obstacles-físics o no-que un xaval que neix afectat per una paràlisi cerebral té de superar al llarg de la seva vida per arribar a ser, simplement, tan feliç com pugui aspirar a ser-ho algú lliure de la seva condició. Obstacles que, malgrat tot, no han impedit a aquest veí del barri de Pan Bendito, a Madrid, liderar una de les bandes de hip hop més importants del país i gravar diversos discos d'èxit, guanyar dos premis Goya en la seva primera incursió en el món del cinema o dirigir i presentar el seu propi programa de ràdio.

Però, per què 16 esglaons? Perquè des del col sense esglaons que la seva mare es va encarregar de buscar quan era petit, fins als que ha de pujar en cada concert, a la gala dels Goya o els que voluntàriament escala cada nit abans de ficar-se al llit, els esglaons han estat una constant en la seva vida i un magnífic recordatori que qualsevol existència té molt de carrera d'obstacles.

I simplement això és el que desitja el Langui amb aquest llibre, poder narrar el que pensa pujat en cada un d'aquests esglaons. Partint del primer, que és la il · lusió, va passant per l'esforç, l'amistat, el hip hop, les pors, l'exclusió social, la destinació, l'equilibri, la recompensa, l'humor, els records, la soledat ... Per tots ells va ascendint a poc a poc, amb un peu després de l'altre, per poder escriure obertament el que pensa.

"Em centre en escriure perquè em commou fer-ho i no he de buscar la rima perfecta ni el rodolí més impactant com en les meves cançons. En cada un d'aquests graons veig i analitzo valors, actituds o accions que crec que són molt importants en la vida. Que, almenys per a mi, han estat importants no només en l'àmbit professional, sinó també en el personal ".

"Què és el que m'ha portat fins aquí? L'esforç, l'esforç i l'esforç. Creus que el que et dic està adornat? Què no és del tot real? ¿Que aquest és un llibre ple de faules i invencions? Doncs no. És la pura realitat el que t'estic explicant, com la realitat del hip hop. Jo et dic que si jo he pogut, tu pots ".

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local