Sis i un tros de fusta

Albert Alforcea Narrativa jove

Editorial Barcanova
A partir de 9 anys
Català

Sis i un tros de fusta és un bon exercici narratiu que comença amb la tria d’un títol que recull l’essència de la història: l’eficàcia d’un grup heterogeni pel qual, en un principi, no se’n donarien ni cinc.

Portada del llibre Sis i un tros de fusta

Gemma Mulet. ClijCAT/Faristol / AMIC

Noms rimats i encomanadissos, exclamacions de nou encuny que arrodoneixen els personatges en ajustar-se als respectius llocs d’origen, lèxic ric, humor ben dosificat i intel·ligible... Un devessall de recursos lingüístics que converteixen el text en una bona proposta.
A la trama, que passeja el lector per gran part de la geografia catalana, l’acció no flaqueja i els elements narratius estan ben connectats. Un grup de follets capitanejats pel Met, al qual s’afegeixen altres éssers diversos, surt en ajut dels nans, que habiten una ciutat subterrània sotmesa pels dimonis barruts. La colla d’en Met aconsegueix alliberar-los alhora que fa passar una bona estona al lector gràcies a les seves peripècies i humor.
Construït a base de frases curtes ben cohesionades, l’estil és fresc, i les il·lustracions, en gamma de grisos, estan resoltes amb bon sentit estètic, amb l’ús del tondo (format rodó), que permet a l’artista esprémer un cert gust decorativista.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.