Pa sucat amb somnis

Autor: BUSTOS, Joan Il·lustrador: Roger Simó Infantil

Editorial Animallibres
La Formiga Vermella
Català

En aquesta narració hi veiem una nena que s’està fent gran, en el moment d’acabar l’escola primària i just abans d’anar a l’institut.

Portada del llibre Pa sucat amb somnis

Elisabet Abeyà Lafontana/ ClijCAT-Faristol / AMIC

Viu amb la seva mare i comparteix penes i alegries amb la seva amiga i amb un diari acabat d’estrenar, i pateix per l’absència del seu pare, que ha anat a viure a una altra població i sembla que s’hagi oblidat d’ella.
La història fa algunes anades enrere en el temps i ens va dibuixant els personatges a pinzellades amb un registre en alguns moments poètic i en altres moments còmic. Hi té molta importància l’ambient escolar: menjador, colònies, mestres, P3, l’AMPA, treballs d’escola... i se li veu una mica massa la intenció didàctica, perquè la nena és una menjamiques i en el transcurs de la història aprèn a valorar els menjars variats. Així i tot, fa de molt bon llegir i no perd interès a mesura que avancem per les pàgines. La simpatia dels personatges fa que hi puguem establir lligams empàtics.
Escrit en primera persona, amb la protagonista que narra en temps present tot allò que li va passant, això fa que la lectura sigui molt dinàmica.
Hi ha deu il·lustracions d’una pàgina sencera en blanc i negre que acompanyen discretament i dignament el text.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.