Els paisatges trobats

Josep Santesmases Narrativa català

Editorial Onada
Català

Un dietari en el que el paisatge humanitzat esdevé el protagonista, a través d’una mirada davant l’evolució dels conreus, l’activitat agrària i el temps estacional.

Portada del llibre Els paisatges trobats

Redacció

A principis del mes de novembre de l’any 2015, la conca del riu Gaià va viure una de les pitjors riuades que es recorden, en el que l’aiguada es va endur per davant tot allò que hi era al seu pais. El panorama desolador dels camps anegats, els arbres arrancats i el fang per tot arreu és el punt de partida del dietari de Josep Santesmases, que ara publica l’editorial Onada amb el títol Els paisatges trobats després de guanyar el II Premi de Narrativa Memorialística Ciutat de Benicarló.

Santesmases, des de Vila-rodona estant, el seu poble i un dels afectats per la força del Gaià enceta amb aquest una vista sobre els paisatges en un exercici literari de copsar-lo com una part indestriable del patrimoni, lligat a la condició humana. En el camí, abasta fins el 19 de març de 2017 mentre reflexiona sobre els paisatges que hi troba en els seus viatges i desplaçaments per pràcticament tot Catalunya i un poc més enllà, i apreciar la petjada que hi deixen les estacions, la climatologia o els conreus.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.