Narrativa català

Aigua tèrbola

Concepció G. Maluquer

Aigua tèrbola és considerada la novel·la més madura i tècnicament més ambiciosa de l’escriptora pallaresa Concepció G. Maluquer, traspassada l’any 2004.

Portada del llibre Aigua tèrbola

Les adoberies, els tanins, els tripijocs, els prejudicis, les vanitats, les febleses, els èxits i els fracassos... La ciutat d’Aiguadal i l’atmosfera asfixiant que l’embolcalla són l’epicentre des d’on els diversos personatges narren la seva història, cadascun amb les pròpies misèries i justificacions. Al centre de les narracions, la Grettel. Arribada de fora, es resisteix a ofegar-s’hi i, amb la seva autenticitat i els anhels de llibertat, esdevé una alenada d’aire fresc que remou l’aigua tèrbola en què reposa l’ordre de la família i de la burgesia dominant. Amb una prosa àgil i directa, minuciosa en els detalls i les imatges, Concepció G. Maluquer construeix en aquesta novel·la coral el retrat de la societat de postguerra franquista on la burgesia vencedora viu instal·lada en la hipocresia moral i es vanta del seu enriquiment, basat en les prebendes, les falsedats i fer el joc al poder establert. «M’agradaria que fossin molts els lectors i lectores que gaudissin d’una obra que parla d’ahir i d’avui, que retrata els éssers humans de sempre i els conflictes que ens posen a prova. Una novel·la escrita amb atreviment, amb un català precís i ric, amb capacitat de dibuixar tota una societat.» ens explica Maria Barbal al pròleg.

 

 

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local