Les set aromes del món

Alfred Bosch Narrativa català

Editorial Planeta
Ramon Llull, núm. 76
Català
309 pàgines
20 euros

Una fascinant aventura a la recerca dels orígens del cafè on l’autor ens ofereix una de les històries més originals de la novel·la catalana actual. Obra guardonada amb el Premi Ramon Llull 2004.

Portada del llibre Les set aromes del món

Sinopsis

Un predicador purità de Londres condemna la beguda de moda a l’Europa del XVII. Es tracta del cafè, que aixeca passions de tota mena. Per una banda, es diu que porta a la impotència, la lepra, el pecat, la mort… Per l’altra, s’assegura que la poció actua d’afrodisíac, remei o panacea universal.

Un tal Fèlix Dufoy emprèn la recerca del millor cafè, però amb una particularitat: l’observa, l’ensuma… i no el tasta. Amb ell ens embarquem en una singular aventura, del Londres protestant a l’harem d’Istanbul, de les muntanyes d’Aràbia als infortunis d’Abissínia, del candor de Negreria a la França cínica de Voltaire i, finalment, al Brasil de les grans plantacions. Però aquest llibre de viatges és també un periple interior, perquè Fèlix Dufoy ens condueix a revelacions insòlites, a enigmes que s’amaguen en el seu passat personal.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.