La llibreta groga

Robert Saladrigas i Riera Narrativa català

Editorial Destino
Àncora, núm. 175
Català
303 pàgines
19 euros

Novel·la plena de petites històries que conflueixen en un personatges, un pilot de línies aèries que ha de conviure amb una buidor sempiterna. Obra guardonada amb el Premi Josep Pla 2004.

Portada del llibre La llibreta groga

Sinopsis

La llibreta groga és una novel·la plena de petites històries que conflueixen en Alexis Casas, un pilot de línies aèries que, presumiblement, ha assolit els seus objectius vitals: una bona dona amb la que comparteix interessos, unes filles ja independitzades, un bon nivell econòmic… però arran de començar a escriure les seves reflexions en una llibreta descobreix que, per tal de mitigar una buidor que l’acompanya de manera sempiterna, ha de superar una difícil empresa: escriure una història única. Amb aquesta intenció, decideix fer un canvi dràstic amb la seva vida, la qual cosa farà trontollar el seu cosmos d’afectes i relacions.

Robert Saladrigas ens desgrana la fragilitat de les convencions, la vulnerabilitat de l’amor i la complexitat de les relacions familiars en una narració que, com en el joc de les nines russes, es van revelant noves històries fins oferir-nos un dels artefactes literaris més enlluernadors de les darreres dècades a les lletres catalanes.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.