OSTEOPATIA, ACUPUNTURA I MEDICINA XINESA

David Sánchez, mestre de la medicina integrativa: Abordant les malalties des de l'harmonia

Sheima Abdelmalek | Vilanova i la Geltrú | 15-11-2023

David Sánchez, mestre de la medicina integrativa: Abordant les malalties des de l'harmonia. EIX

David Sánchez, mestre de la medicina integrativa: Abordant les malalties des de l'harmonia. EIX

David Sánchez, un destacat especialista del centre de massatges i teràpies de Vilanova i la Geltrú, especialitzat en osteopatia, acupuntura i diverses branques de massatges, així com en medicina tradicional xinesa, ha consolidat la seva posició al llarg dels anys com a tutor de la Fundació Europea Medicina Especial Xinesa. La seva contribució s'estén també com a tutor a la Cooperativa de Terapeutes a Espanya, a més de desenvolupar el paper de tutor a ISMET i diverses escoles més.

El seu enfocament abasta la medicina integrativa, utilitzant una varietat d'eines i coneixements per oferir als seus alumnes una formació completa. David no només transmet coneixements teòrics, sinó que se submergeix en la pràctica, guiant els seus estudiants cap a la mestria a les seves respectives disciplines.

Com a professional en el camp, David ha dedicat la seva carrera a fusionar la medicina tradicional amb enfocaments contemporanis, destacant la importància d'entendre i aprofitar les múltiples facetes de la medicina. La seva tasca com a tutor no es limita només a la transmissió d'informació; va més enllà, modelant futurs professionals de la salut que entendran i aplicaran els principis de la medicina integrativa.

Des de la seva posició com a tutor en diverses institucions de prestigi, David ha deixat una empremta duradora a la comunitat mèdica. El seu compromís amb l'ensenyament i la seva habilitat per integrar diferents disciplines són testimoni de la seva dedicació a la formació d'una nova generació de professionals de la salut, llestos per abordar els desafiaments complexos de la medicina contemporània.

Què és la medicina integrativa?

La medicina integrativa és un enfocament holístic que combina pràctiques de la medicina convencional amb teràpies complementàries. Aquest abordatge considera el cos, la ment i l'esperit per promoure la salut global del pacient. En aquesta disciplina, es tracten diverses malalties i trastorns, incloent-hi problemes crònics com l'ansietat, la depressió, les malalties autoimmunitàries i les afeccions musculoesquelètiques. També s'aborda el maneig del dolor i la millora de la qualitat de vida dels pacients.

Quin tipus de malalties tracten?

En la medicina integrativa, s'aborden diverses malalties, treballant en estreta col·laboració amb psicòlegs i terapeutes per oferir un enfocament holístic cap a la salut. Entre les afeccions tractades, destaquen problemes psicològics com l'ansietat i l'assetjament escolar. La col·laboració multidisciplinària busca comprendre i tractar aquests problemes des de diferents perspectives, incorporant tant mètodes convencionals com teràpies complementàries.

Aquest any, s'ha observat un notable augment en malalties, especialment infeccioses. Afeccions que abans eren esporàdiques, com grapades i amigdalitis, han experimentat un significatiu augment. Aquesta tendència planteja nous reptes en l'àmbit de la medicina integrativa, ja que l'atenció es dirigeix no només a les manifestacions físiques de les malalties, sinó també als aspectes psicològics i emocionals que poden estar influint en la salut general de l'individu. La resposta a aquest augment de malalties infeccioses implica una adaptació contínua de les estratègies de tractament, mantenint el compromís amb un enfocament integral que consideri tots els aspectes del benestar del pacient.

Què són les patologies infeccioses?

Quant a les patologies infeccioses, la medicina integrativa pot jugar un paper crucial en el suport del sistema immunològic i el benestar global del pacient. Aquest enfocament busca treballar específicament sobre el sistema immunològic, amb l'objectiu de millorar la resposta del cos davant d'infeccions.

Mitjançant tècniques i teràpies variades, la medicina integrativa s'orienta cap a l'augment del sistema immunològic. A través de pràctiques com l'acupuntura i l'atenció a la dieta, es busca reforçar les defenses naturals del cos. Aquest treball intensiu en el sistema immunològic té com a finalitat proporcionar una resposta més robusta i eficient davant de possibles amenaces infeccioses.

És important destacar que, malgrat l'èxit de la medicina integrativa en el reforç del sistema immunològic, en casos específics podria requerir-se un tractament més convencional. Aquesta adaptació mostra la flexibilitat i la visió completa que ofereix la medicina integrativa, integrant mètodes tradicionals i alternatives per assegurar una atenció completa i personalitzada a les necessitats de cada pacient.

Què és l'acupuntura?

L'acupuntura és una antiga pràctica de la medicina xinesa que implica la inserció d'agulles fines en punts específics del cos per estimular l'energia vital. Aquesta teràpia, amb una rica història, s'ha utilitzat tradicionalment per alleujar el dolor, millorar el flux energètic i fomentar l'equilibri físic i emocional. Evidències demostren la seva eficàcia en diverses condicions, com ara dolor crònic, migranyes i trastorns del son.

L'acupuntura es presenta com una eina tant de prevenció com de recuperació, destacant la importància d'aquesta última paraula. És vital en la recuperació dels pacients quan es detecta un desequilibri, ja que mitjançant l'estimulació de certs òrgans i vísceres es restaura l'harmonia al cos.

Cal assenyalar que, malgrat els beneficis, l'acupuntura no és recomanada per a dones embarassades, pel fet que pot generar complicacions, arribant fins i tot a provocar un avortament. Aquesta precaució destaca la necessitat d'un abordatge personalitzat i cautelós, considerant les circumstàncies específiques de cada pacient per garantir un tractament segur i efectiu.

Per acabar, David ofereix un exemple per comprendre millor els temes tractats: "Pensem en el que succeeix quan a casa teva hi ha un problema elèctric. El que fas és trucar a un tècnic que utilitza una eina per veure si arriba corrent a la casa. Nosaltres fem quelcom similar; mirem a través del pols, i jo veig quan de potent és aquesta energia. Aquesta analogia destaca la nostra aproximació a la medicina integrativa: com a tècnics de la salut, busquem identificar i corregir els desequilibris energètics per restaurar l'harmonia en el cos. A través d'aquesta mirada, aspirem a proporcionar als nostres pacients un enfocament integral que no només tracti els símptomes, sinó que abordi les arrels dels problemes de salut, oferint una cura completa i personalitzada."

 

David Centre de Massatges i Teràpies 
Carrer Santa Anna, 73
08800 Vilanova i la Geltrú

938 14 87 21
terapiasvilanova.mtc@gmail.com
https://www.davidterapiasvilanova.com/

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local