Mapa de Consum Responsable

Nous tallers gratuïts per promoure el consum responsable a Vilanova

Cuina d'aprofitament, alimentació natural o productes de neteja saludable són alguns dels tallers de primavera

Nous tallers gratuïts per promoure el consum responsable a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Nous tallers gratuïts per promoure el consum responsable a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú continua afegint establiments i col·lectius de la ciutat que fomenten valors de sostenibilitat i consum compromès al Mapa de Consum Responsable. Ara ja són més de 40 les iniciatives que en formen part, i que inclouen des de botigues de productes, passant per cooperatives, fins a serveis diversos, tots ells amb valor afegit.

El Mapa de Consum Responsable és un projecte que vol donar visibilitat a totes les iniciatives locals que ofereixen productes o serveis posant el focus no només en els beneficis econòmics, sinó contemplant també criteris de sostenibilitat, transparència o equitat interna.

El consum responsable consisteix a satisfer les nostres necessitats com a consumidors, d'una forma més conscient i compromesa, escollint productes, serveis i canals de comercialització que incideixin positivament en les persones, la comunitat i el medi ambient.

Un dels objectius d'aquesta iniciativa és programar tallers periòdics, gratuïts i oberts a la ciutadania, que promoguin el consum responsable, i que donin a conèixer les iniciatives que conformen el Mapa. Així, al desembre ja es va fer un primer cicle de tallers gratuïts, i aquesta primavera se'n faran 5 més:

El dia 17 de maig es farà un curs d'alimentació, plantes i suplements naturals per combatre els trastorns primaverals. El dia 24 el taller serà per aprendre a fer batuts verds per  a una dieta Detox, el dia 26 serà un taller per a infants i joves per aprendre a fer moneders amb tetrabricks. El dia 31 es farà un taller de cuina d'aprofitament amb productes de temporada, i el darrer serà el 2 de juny per aprendre a elaborar productes de neteja de la llar saludables.

En paral·lel, es duran a terme sessions formatives per a les diferents propostes incloses al Mapa, per tal d'ajudar-les a reforçar aspectes de la seva gestió i funcionament.

La voluntat de l'Ajuntament és continuar incorporant al Mapa totes aquelles iniciatives que compleixin amb els requisits establerts, i mostrant la força d'aquest canvi de model a la ciutat.

El regidor d'Economia Social i Solidària, Enric Garriga, defensa que “l'economia social és l'opció de futur de la nostra societat. Com a consumidors i consumidores, tenim l'opció d'escollir un consum més sostenible, compromès i responsable, centrant-nos en la proximitat i escollint productes, serveis i canals de comercialització que incideixin de manera positiva en les persones, la comunitat i el medi ambient”.

Per conèixer totes les iniciatives o proposar alguna activitat econòmica que podria formar part del mapa, podeu consultar la web d'economia social i solidària.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local